Όπως θα έχεις καταλάβει το πλέξιμο είναι ξανά στο προσκήνιο. Μπορεί να έβλεπες την γιαγιά σου να πλέκει με τις ώρες όταν ήσουν μικρή, ωστόσο μήπως ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις κι εσύ την προσπάθεια; Το πλέξιμο είναι ένα «χόμπι» που σε βοηθάει να χαλαρώσεις, να αποφορτιστείς από κάθε σκέψη και να διώξεις έστω και για λίγο μακριά το άγχος. Ειδικά στις ημέρες μας το άγχος είναι κακός σύμβουλος για πολλές περιπτώσεις και κυρίως για την υγεία μας.

Αν ενδιαφέρεσαι να ξεκινήσεις, τότε μπορείς να παρακολουθήσεις διάφορα βίντεο στο youtube και να διαβάσεις τα ειδικά βιβλία που κυκλοφορούν στην αγορά. Κι αν νομίζεις ότι δεν θα τα καταφέρεις τότε να σου πω ότι α) όποιος έχει την όρεξη να μάθει τότε όλα γίνονται πιθανά και β) μία φίλη μου έμαθε να πλέκει σκουφάκια/κασκόλ/κάλτσες με τον τρόπο που έγραψα παραπάνω.

Στο youtube μάλιστα κυκλοφορεί ένα βίντεο με το πως μπορείς να φτιάξεις πλεκτή κουβέρτα σε 45 λεπτά για τις κρύες ημέρες που έρχονται. Δες πως γίνεται και μελλοντικά μπορείς να φτιάξεις κι εσύ την δική σου.