Στις μέρες μας υπάρχουν πολλοί τρόποι που μας βοηθούν να δείχνουμε νεότεροι στο πρόσωπο. Η ηλικία όμως συνήθως φαίνεται από τα χέρια. Η έκθεσή μας στον ήλιο αργά ή γρήγορα οδηγεί στη δημιουργία κηλίδων, όμως υπάρχουν τρόποι προκειμένου να διατηρήσουμε τη νεανική τους εικόνα για μεγάλο χρονική διάστημα. Η επίτευξη νεανικής εμφάνισης στα χέρια δεν είναι εύκολη υπόθεση. Δεν είναι όμως κάτι ακατόρθωτο. Δες στη συνέχεια μερικές χρήσιμες συμβουλές για να “σταματήσεις” το χρόνο!

-Χρησιμοποίησε αντηλιακό στα χέρια

Μπορεί στο πρόσωπο να φοράς πάντα. Χρησιμοποιείς όμως αντηλιακό στα χέρια; Ειδικά στην Ελλάδα, που έχουμε υψηλές θερμοκρασίες για πολλούς μήνες, το αντηλιακό θα σε βοηθήσει να προλάβεις τις μαύρες κηλίδες. Βέβαια, μην ξεχνάς να το φοράς 30 λεπτά πριν βγεις από το σπίτι.

-Φόρα γάντια

Τα γάντια θα προστατεύσουν τα χέρια σου από τραυματισμούς, αλλά και από τις ουσίες των απορρυπαντικών. Το πλύσιμο των πιάτων, ο καθαρισμός του μπάνιου και οι υπόλοιπες εργασίες, δε θα πρέπει να γίνονται ποτέ χωρίς γάντια.

-Μούλιασε τα χέρια σου

Το χειμώνα η ξηρή επιδερμίδα είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο. Για να το προλάβεις, μούλιαζε τα χέρια σου σε ζεστό νερό. Θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις μετά από μια κουραστική μέρα και θα κρατήσει τα χέρια σου σε καλύτερη κατάσταση.

-Κάνε απολέπιση

Προκειμένου να πετύχεις τη σωστή ενυδάτωση, πρέπει να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα. Βύθισε τα χέρια σου σε ζεστό νερό και κάνε απολέπιση με ένα σφουγγάρι με μαλακές κυκλικές κινήσεις.

-Ενυδάτωση και πάλι… ενυδάτωση!

Έχε μια ενυδατική κρέμα πάντα μαζί σου και χρησιμοποίησε τη κάθε φορά που χρειάζεται. Διάλεξε την κρέμα που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες ή συμβουλέψου το δερματολόγο σου.

-Δοκίμασε καλλυντικά με καταπραϋντική δράση

Για να απομακρύνεις πανάδες και σημάδια, χρησιμοποίησε προϊόντα με βιταμίνη C. Καλό όμως είναι πρώτα να πραγματοποιήσεις μια έρευνα, γιατί η υπερβολή μπορεί να οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα.

-Πρόσεχε τις παρανυχίδες

Οι παρανυχίδες και το άτσαλο κόψιμο των νυχιών, δείχνουν ότι τα χέρια σου είναι απεριποίητα. Ο πιο γρήγορος τρόπος να αλλάξεις την εικόνα τους είναι η ενυδάτωση με κρέμες ή ενυδατικά έλαια.

-Κάνε ρουτίνα το μανικιούρ

Το μανικιούρ δεν είναι απαραίτητο μόνο για λόγους εμφάνισης, αλλά και υγείας. Φρόντισε τα νύχια σου να είναι καλοσχηματισμένα, καθαρά και χρησιμοποίησε κολακευτικά χρώματα για να πετύχεις μια νεανική εμφάνιση.