Βάζεις εσύ κραγιόν, κοιτάς τον εαυτό σου και λες ‘τέλεια’. Μπαίνεις μετά στο internet και παθαίνεις κατάθλιψη. Τελικά το κραγιόν που έβαλες δεν έχει καμία σχέση με όλες αυτές τις κοπέλες του Tumblr και Pinterest. Το δικό σου μοιάζει λες και σου το έχει απλώσει το ανιψάκι σου ενώ το δικό τους λες και είναι ψεύτικο. Τι να φταίει άραγε; Η αλήθεια είναι πως η διαδικασία δεν είναι τόσο απλή όσο νομίζεις. Θέλει μια μικρή διαδικασία μέχρι να πετύχεις τα χείλη που θα ζήλευε και η Angelina Jolie. Τι είναι αυτό που κάνεις λάθος λοιπόν;

► Δεν κάνεις απολέπιση στα χείλη σου. Φυσικά και τα χείλη σου χρειάζονται απολέπιση. Πώς αλλιώς περιμένεις να φύγουν όλα αυτά τα πετσάκια για να στρώσει το κραγιόν; Χρησιμοποίησε καστανή ζάχαρη και λάδι για την απολέπιση.

► Εκτός από το πρόσωπό σου έτσι και τα χείλη σου χρειάζονται ένα primer για να κάνει την επιφάνεια πιο λεία και το κραγιόν να μείνει σταθερό.

► Κι όμως μπορείς να απλώσεις το κραγιόν με λάθος τρόπο. Αντί λοιπόν να ξεκινάς από την μία άκρη μέχρι την άλλη ξεκίνα από τη μέση και κατεύθυνε το προς στις γωνίες. Έτσι έχεις καλύτερο έλεγχο και είναι πιθανό να μην το απλώσεις στο πιγούνι.

► Όσο και να μην σου αρέσει το μολύβι χειλιών είναι απαραίτητο. Εκτός από μεγαλύτερη ακρίβεια, κρατάει και το κραγιόν στα χείλη και δεν εισχωρεί στις λεπτές γραμμές γύρω από τα χείλη.

► Δεν βγάζεις τη περισσευούμενη ποσότητα από τα χείλη με αποτέλεσμα να έχεις συνέχεια κραγιόν στα δόντια. Υπάρχουν δύο τρόποι για να βγάλεις ό,τι περισσεύει. Ο ένας είναι να ακουμπήσεις λίγο χαρτί κουζίνας και ο άλλος είναι να βάλεις το δείκτη στο στόμα, να το κλείσεις και να βγάλεις το δάχτυλο προς τα έξω.