Τι σου ΄χω τι σου ‘χω! Ταινιάρα σου ‘χω που έρχεται στην μεγάλη οθόνη και θα  seενθουσιάσει!!!

Το όνομα αυτής; «Άρρηκτος Δεσμός» του ΓΚΑΪ ΡΙΤΣΙ!

Καταλαβαίνεις λοιπόν για το τι ταινιάρα μιλάμε! Ας σε βάλουμε όμως στο κλίμα!

Λίγα λόγια για την ταινία

Στην τελευταία του αποστολή στο Αφγανιστάν, ο Λοχίας Τζον Κίνλι συνεργάζεται με έναν τοπικό διερμηνέα, τον Αχμέντ. Μετά από μια επίθεση με μοναδικούς επιζώντες τους δύο άντρες, ο Αχμέντ θα μεταφέρει τον τραυματισμένο Τζον σε ένα ασφαλές μέρος, χιλιόμετρα μακριά.

Όταν ο Τζον γυρίσει στην Αμερική και μάθει πως ο Αχμέντ βρίσκεται σε κίνδυνο, αποφασίζει να επιστρέψει πίσω για να βοηθήσει τον φίλο του, ξεπληρώνοντας το χρέος του προτού να είναι αργά.

Ωστόσο, αξίζει να πούμε και μερικά λόγια για την παραγωγή που είναι εκπληκτική!

Οι πολεμικές ταινίες μπορεί να είναι το αγαπημένο κινηματογραφικό είδος του Γκάι Ρίτσι, ωστόσο μέχρι τώρα δεν είχε την ευκαιρία να σκηνοθετήσει μία.
Ειρωνικά, η ιδέα για την ταινία «Άρρηκτος Δεσμός» προέκυψε κατά τη διάρκεια ανάπτυξης μιας άλλης πολεμικής ταινίας, για την οποία ο Ρίτσι χρειάστηκε να παρακολουθήσει αρκετά ντοκιμαντέρ.

«Είχα ακούσει πολλές ανέκδοτες ιστορίες για το Αφγανιστάν κι όλες ακούγονταν τόσο τρομακτικές, όσο και εμψυχωτικές», αναφέρει ο Ρίτσι. «Αυτή ήταν η γένεση της ιδέας, η σκέψη όταν μπορείς να βρεις την ανθρωπιά σε ένα τραυματισμένο περιβάλλον».

Ο Τζον, ο χαρακτήρας που ερμηνεύει ο Τζέικ Τζίλενχαλ, βρίσκεται στην τελευταία του αποστολή στο Αφγανιστάν. Από τη μία, θέλει να κάνει ό, τι καλύτερο μπορεί, απ’την άλλη όμως ανυπομονεί να γυρίσει στην οικογένειά του.

«Είναι υπόδειγμα ενός παλαιάς κοπής στρατιώτη∙ τίμιου, θαρραλέου, πιστού στην πατρίδα του, αλλά και στους στρατιώτες του», λέει ο Ρίτσι.

Ο Τζίλενχαλ προσθέτει, «Αυτό που λάτρεψα στον χαρακτήρα είναι η καλοσύνη του. Τα τελευταία χρόνια τείνω να επιλέγω ρόλους που ο κόσμος ορίζει ως “περίπλοκους” σχετικά με τον τρόπο που περνούν την γραμμή του καλού και του κακού. Δεν ξέρω αν πιστεύω εντελώς σε αυτό. Πιστεύω πως είμαστε τρομερά περίπλοκα, συναρπαστικά πλάσματα που καταλήγουν σε απαιτητικές συνθήκες Για εμένα, ο Τζον Κίνλι είναι ένας χαρακτήρας που παρά τις δοκιμασίες του , βρίσκει πάντοτε την ηθική και την ανθρωπιά του».

Όταν ο διερμηνέας του δολοφονείται, ο Τζον διαλέγει τον Αχμέντ για αντικατάστατη του. Πρώην έμπορος ηρωίνης, ο Αχμέντ άφησε τα πάντα πίσω του όταν οι Ταλιμπάν σκότωσαν τον γιο του.

Η απόφασή του να γίνει διερμηνέας Αμερικανών στρατιωτών, ήταν δύσκολη, επηρεάζοντας τον τρόπο με τον οποίον τον έβλεπαν οι γνωστοί του. Οπότε όταν συστήνεται στην ταινία είναι ήδη ένας τρομερά περίπλοκος χαρακτήρας.

«Ο Αχμέντ είναι άνθρωπος του δρόμου», αποκαλύπτει ο Νταρ Σαλίμ, ο ηθοποιός που ερμηνεύει τον χαρακτήρα. «Έχει κάνει ο, τι χρειάστηκε για να προστατέψει την οικογένειά του και να βγάλει τα προς το ζην. Δεν είναι ο τυπικός διερμηνέας. Ξέρει πράγματα και έχει κάνει διάφορα. Είναι αυτός ο ήσυχος, δυνατός χαρακτήρας», συμπληρώνει ο Σαλίμ.»

Στις 20 Απριλίου στους κινηματογράφους από την The Film Group!

Σκηνοθεσία: Γκάι Ρίτσι
Σενάριο: Γκάι Ρίτσι, Ίβαν Άτκινσον, Μαρν Ντέιβις
Ηθοποιοί: Τζέικ Τζίλενχαλ, Νταρ Σαλίμ, Έμιλι Μπίτσαμ, Τζόνι Λι Μίλερ, Αλεξάντερ Λούντβιχ, Άντονι Σταρ, Μπόμπι Σόφιλντ

Δες το τρέιλερ, εδώ!