Νομίζεις πως τα ξέρεις όλα για την γυμναστική;

Ο personal trainer, Δημήτρης Χάλαρης, απαντά σε 5 μύθους για την γυμναστική που πολλοί από εμάς πιστεύαμε λανθασμένα.

1. ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΕ ΦΟΡΜΑ ΑΡΚΟΥΝ 1-2 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΣΚΗΣΗ

Η πραγματικότητα είναι ότι δεν αρκούν 1-2 φορές την εβδομάδα άσκησης για να μείνεις σε φόρμα αλλά 3-4 φορές/εβδομάδα μέτριας έντασης σωματική άσκηση.

2. Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΜΝΑΣΤΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ

Δεν υπάρχει καλύτερη ώρα για να γυμναστείς διότι αυτό είναι υποκειμενικό για κάθε ασκούμενο. Κάθε άνθρωπος ανάλογα με τις συνήθειες του, τη δουλειά του, και τον ελεύθερο του χρόνο έχει τη δική του ώρα μέσα στη μέρα όπου αισθάνεται πιο αποδοτικός. Οπότε η απάντηση είναι υποκειμενική στον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά για το πότε αισθάνεται καλύτερα να γυμναστεί.

3. ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΛΙΑΚΩΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ SIX PACK

Το πρόβλημα εδώ είναι ότι δεν αρκεί να κάνεις προπόνηση κοιλιακών για να φανούν οι κοιλιακοί σου, το αποτέλεσμα θα έρθει αν συνδυάσεις την προπόνηση των κοιλιακών με διατροφή και σωματική άσκηση, βελτιώνοντας έτσι τη σωματική σύσταση. Το αποτέλεσμα εξαρτάται επίσης και από τη σωματοδομή των κοιλιακών σου.

4. Η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΜΕ ΒΑΡΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΝΤΡΕΣ

Οι γυναίκες λανθασμένα πιστεύουν ότι τα βάρη δεν είναι για εκείνες γιατί φοβούνται ότι το σώμα τους θα γίνει υπερβολικά μυώδη και ογκώδες. Όμως αν δουλέψουν σωστά και προοδευτικά τα βάρη, όχι μόνο δεν θα δούν το σώμα τους ογκώδες όπως φοβούνται αλλά θα έχουν ένα καλοσμιλεμένο και καλογυμνασμένο σώμα.

5. Η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΕΥΛΥΓΙΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Είναι πολύ σημαντικό να προπονούν την ευλυγισία τους και οι άντρες διότι από τη φύση τους είναι πιο δύσκαμπτοι και αυτό θα τους βοηθήσει να έχουν πιο λειτουργικό σώμα στην καθημερινότητα τους, μειώνοντας τις πιθανότητες τραυματισμού.

Personal Training – Προσωπικός Γυμναστής – Δημήτρης Χάλαρης
Facebook/DC-Personal-Training