Κάθε Ιανουάριο κάνουμε ανασκόπηση των προηγούμενων ετών και φανταζόμαστε πως θα είναι η ζωή μας την νέα χρονιά. Οι γιορτές πέρασαν και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε σημαντικές αλλαγές. Αυτός ο οδηγός ευτυχίας θα σας δώσει πολύτιμες συμβουλές για ένα χαρούμενο 2020, με καλή ψυχολογία.

ευτυχίας

Μάθε την αξία σου.

Εδώ και χρόνια εξελίσσεσαι ως άνθρωπος. Πάρε τις αδυναμίες σου και κάνε τες δύναμή σου. Χρησιμοποίησε τα ατού σου και μην αφήσεις κανέναν να σε κάνει να σκεφτείς ότι δεν αξίζεις αρκετά, όποιος και να είναι αυτός.

Μην κυνηγάς πια ανθρώπους

Με την πάροδο των χρόνων βλέπεις πως καταβάλεις δυσανάλογες προσπάθειες για να έχεις κάποια άτομα δίπλα σου. Ήρθε η ώρα να τους αφήσεις να κάνουν μόνοι τους την επιλογή εάν θα είναι στη ζωή σου ή όχι. Μην παρακαλέσεις κανέναν να βρίσκεται κοντά σου, εάν το θέλουν πραγματικά θα είναι εκεί. Ταυτοχρόνως, θα κάνεις χώρο για τα άτομα που αξίζουν.

Αποδέξου τις συνθήκες

Κάποια πράγματα συμβαίνουν – και θα συνεχίσουν να συμβαίνουν, παρά τις προσπάθειες σου. Είναι καιρός να το αποδεχτείς και να προχωρήσεις παρακάτω. Η ψυχική σου ηρεμία θα επανέλθει και θα μπορείς να επικεντρωθείς σε νέους, πιο ρεαλιστικούς στόχους.

Αγάπησε τον εαυτό σου

Ακούγεται αυτονόητο, ακούγεται απλό, μα δεν είναι. Ο εαυτός μας είναι ο καλύτερος μας φίλος, είναι η συντροφιά μας, είναι το μέσο μας για καλύτερη ζωή. Κοίτα για λίγα λεπτά τον εαυτό σου στον καθρέπτη και θυμήσου όλα τα καλά του χαρακτήρα σου αλλά και της εξωτερικής σου εμφάνισης. Θα δεις μεγάλη αλλαγή στην ψυχολογία σου και στον τρόπο που αντιμετωπίζεις την καθημερινότητα.

Κάνε χώρο για τα άτομα που αξίζουν

Πήγαινε εκείνον τον καφέ με την φίλη σου που έχετε χαθεί. Πέρνα το βράδυ της Παρασκευής με τους γονείς σου. Πάρε επιτέλους τηλέφωνο τη θεία σου να την ρωτήσεις εάν είναι καλά στην καινούρια της δουλειά. Αντί να δεις ταινία στον καναπέ, βγες με την παρέα σου σε εκείνο το μαγαζί που σου άρεσε, ακόμη και νιώθεις λίγη κούραση. Οι σχέσεις μας με τους γύρω μας αλλάζουν κατά πολύ την ποιότητα της ζωής μας. Κάνε φέτος μία νέα αρχή.

οδηγός ευτυχίας