Μετά από την επίσημη εκδίκαση αγωγής που εκκρεμούσε σε βάρος του γαλλικού κολοσσού, ο οίκος καλείται να πληρώσει αποζημίωση 1.000.000€.

Ο γνωστός γαλλικός οίκος Louis Vuitton καλείται να πληρώσει αποζημίωση ύψους 1.000.000€, μετά από απόφαση του δικαστηρίου του Παρισιού. Κατηγορείται για κατάχρηση πνευματικών δικαιωμάτων, σύμφωνα με την γαλλική εβδομαδιαία εφημερίδα Le Canard Enchaîné.

Ο designer, Jocelyne Imbert δημιούργησε πρώτος το κούμπωμα που βλέπουμε σήμερα στην LV Twist bag, και σε όλα τα υπόλοιπα αξεσουάρ της σειράς, όπως πορτοφόλια και άλλα. Ένα σχέδιο που αποτυπώνει το signature LV μονόγραμμα του οίκου, με έναν ιδιαίτερο τρόπο, που μπλέκει τα γράμματα σε ένα statement locker.

Το ζήτημα που έχει προκύψει όμως είναι ότι το 1992 ο ίδιος ο Imbert  και ο οίκος είχαν υπογράψει ένα ειδικό συμβόλαιο γύρω από την χρήση του συγκεκριμένου κουμπώματος, σύμφωνα με το οποίο εάν ο Louis Vuitton αποφάσιζε να το χρησιμοποιήσει ξανά σε κάποια άλλη σειρά, ο Imbert θα λάμβανε μία νέα πληρωμή, ύψους 76.000€, κάτι το οποίο φυσικά δεν συνέβη.

Αποφάσισε να απευθυνθεί στην διοίκηση του maison γραπτά, όταν αντιλήφθηκε το 2014, ότι η εταιρία χρησιμοποιούσε το σχέδιο του στην νέα του LV Twist line. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στο δικαστήριο, ήθελε να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση.

Ωστόσο, δεν έλαβε την παραμικρή απάντηση, όπως ισχυρίστηκε ενώπιον της έδρας. «Για να συνοψίσουμε, η θέση του οίκου Louis Vuitton, είναι πως η συμφωνία που έκαναν με τον πελάτη μου το 1992 τους επιτρέπει να εκμεταλλεύονται την δημιουργία του πελάτη μου σε κάθε προιόν τους. Περιττό να πούμε, πως διαφωνούμε φυσικά,» δήλωσε ο δικηγόρος του Imbert.

Ο οίκος είναι αναγκασμένος να καταβάλλει 992.709€, σύμφωνα με σχετική απόφαση του δικαστηρίου στις 11 Μαρτίου.
Στην νέα της καμπάνια της LV Twist bag, με νέα, τολμηρά και νεανικά χρώματα, χρησιμοποιείται το ίδιο κούμπωμα.