Υπάρχουν πολλά οφέλη από την προπόνηση με αντιστάσεις (ασκήσεις με: λάστιχα, βάρη, βάρος του σώματος κ.α.) στην υγεία μας καθώς και στην φυσική μας κατάσταση. Διαβάστε παρακάτω μερικά από αυτά:

  • Ισορροπία πνεύματος-σώματος-αυτοπεποίθηση

Η προπόνηση με αντιστάσεις έχει σημαντικά οφέλη στην ενδυνάμωση του σώματος καθώς και της δομής αυτού, αφού το κάνει πιο σμιλεμένο και καλλίγραμμο βελτιώνοντας την εικόνα του κάθε ασκούμενου με αποτέλεσμα αύξηση της αυτοπεποίθησης, κοινωνικοποίησης και συμμετοχής του ατόμου σε δραστηριότητες που περιέχουν σωματική άσκηση. Έμεσα όλο αυτό επιδρά θετικά στην βελτίωση της αυτοεικόνας άρα και της γενικότερης ψυχολογίας.

4

  • Ποιοτικότερος ύπνος

Με την προπόνηση με αντιστάσεις ο οργανισμός αναγκάζεται να ξοδέψει ενέργεια οπότε στο τέλος της ημέρας όλη αυτή η κούραση προκαλεί βαθύ και ποιοτικό ύπνο. Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την αποκατάσταση του οργανισμού από όλες τις στρεσογόνες καταστάσεις που βιώνει στην καθημερινότητα.

  • Αύξηση οστικής πυκνότητας των οστών

Η προπόνηση με αντιστάσεις ενισχύει την πυκνότητα των οστών, μειώνει τις πιθανότητες πρόωρης οστεοπόρωσης και μειώνει το ρυθμό απώλειας της οστική πυκνότητας.

3

  • Πρόληψη τραυματισμών

Μέσα από την προπόνηση με αντιστάσεις ενδυναμώνονται όλοι οι μυς του σώματος αυξάνοντας την ικανότητα τους να σταθεροποιούν τις αρθρώσεις και να απορροφούν φορτίσεις. Με αυτόν τον τρόπο μειώνονται οι πιθανότητες τραυματισμού.

 

  • Έλεγχος του σωματικού βάρους

Η προπόνηση με αντιστάσεις ενισχύει την ανάπτυξη των μυών. Εξαιτίας του ότι οι μύες χρειάζονται περισσότερη ενέργεια για να συντηρηθούν ο βασικός μεταβολισμός αυξάνεται και ο ασκούμενος καταναλώνει περισσότερη ενέργεια στην ηρεμία. Αυτό το γεγονός είναι βοηθητικό στον έλεγχο του σωματικού βάρους εάν βέβαια συνοδεύεται με μία υγιεινή διατροφή.

2

Personal Training – Προσωπικός Γυμναστής – Δημήτρης Χάλαρης
Facebook/DC-Personal-Training