Το να είσαι καλός γονιός δεν σημαίνει ότι αφιερώνεις την ζωή σου αποκλειστικά στο παιδί σου. Μπορεί κανείς να είναι εξαιρετικός μπαμπάς ή μαμά και να εξισορροπεί την πατρότητα/μητρότητα με την προσωπική και την επαγγελματική του ζωή. Πολλές φορές το ξεχνάμε αυτό με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η ψυχολογία μας. Ορίστε μερικοί τρόποι να μην ξεχνάμε ότι δεν είμαστε μόνο γονείς, μα και άνθρωποι.

Φτιάξε μία λίστα με όλα τα πράγματα που συνθέτουν την ταυτότητα σου

Γράψε ότι είσαι μαμά.

Γράψε ότι 2 φορές την εβδομάδα πήγαινες για τρέξιμο.

Ότι σου αρέσει να βλέπεις 3 ταινίες την εβδομάδα.

Ότι θες να βγαίνεις για φαγητό έξω τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Ότι θες να έχεις τα νύχια σου πάντα βαμμένα.

Ότι σου αρέσει να ακούς μουσική.

Ότι θέλεις να πηγαίνεις κάπου εκτός πόλης για μονοήμερη μία φορά τον μήνα.

Ότι θες να ανεβάζεις τουλάχιστον 2 φωτογραφίες τον λογαριασμό σου στο ίνσταγκραμ.

Γράψε όλα εκείνα που ιδανικά θα ήθελες να κάνεις. Στο τέλος κάθε εβδομάδας τίκαρε όσα κατάφερες και όσα δεν κατάφερες και κάνε τις σημειώσεις σου για το πως να τα καταφέρεις. Δεσμεύσου ότι θα κάνεις κάποια από αυτά, κυρίως αυτά που σε ευχαριστούν περισσότερο. Οι καλύτεροι γονείς είναι καμιά φορά οι χαρούμενοι γονείς.

Πρόσθεσε πράγματα κάθε βδομάδα

Την επόμενη βδομάδα θα κάνεις ένα νέο βήμα το να είναι καλύτερη η καθημερινότητά σου. Θα ανεβάσεις επιτέλους τα καλοκαιρινά. Θα γραφτείς τένις. Θα κάνεις εκείνες τις εξετάσεις που έχεις στο μυαλό σου τόσο καιρό. Θα πας για καφέ με εκείνη την φίλη που έχετε χαθεί. Πάρε μία παραπάνω αγκαλιά την γυναίκα σου. Σε λίγο καιρό, όταν θα χειρίζεσαι πολύ καλύτερα την καθημερινότητα σου και θα έχεις απαλλαγεί από πολλά άγχη, θα δεις ότι θα νιώθεις πολύ καλύτερα. Το αποτέλεσμα; Καλύτερη ζωή. Και επειδή η διάθεσή μας αντικατοπτρίζεται άμεσα στα παιδιά μας, θα έχουμε και πιο χαρούμενα παιδιά.