Ο Βαλεντίνο Γκαραβάνι γιόρτασε τα 90ά γενέθλιά του και λάνσαρε μια σειρά από hoodie. Τα φούτερ γράφουν επάνω την διάσημη φράση του σχεδιαστή «I love beauty, it’s not my fault» και τα κέρδη από τις πωλήσεις θα διατεθούν στο Ίδρυμα Βαλεντίνο Γκαραβάνι.

Επίσης στο Teatro Sociale, από τις 11 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου 2022, θα διεξαχθεί η έκθεση, «Abiti in scena» η οποία περιλαμβάνει δημιουργίες του Βαλεντίνο εμπνευσμένες από την δεκαετία του 1960 εως και την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα. Εμβληματικά φορέματα σε κόκκινο χρώμα χαρακτηριστικό του Οίκου, σκίτσα, σχέδια και αποκόμματα εφημερίδων που θα μας ταξιδέψουν σε μια άλλη εποχή.

Ένα μονόχρωμο σόου από 36 φορέματα από το αρχείο: μια ανθολογία στυλ που το καθένα μπόρεσε να ενσαρκώσει το πνεύμα της εποχής του. Είναι μια μεταφορά στην οποία οι γυναίκες του Valentino είναι και ηθοποιοί και θεατές, χωρίς διαφορές, όλες ανήκουν σε ένα παγκόσμιο όραμα που αντιπροσωπεύει μια συνολική ιδέα ομορφιάς και θηλυκότητας, στην οποία κάθε θέμα βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο.

Μαζί με τα μοναδικά κομμάτια, υπάρχουν μελέτες, σχέδια, σκίτσα, αποκόμματα εφημερίδων, φωτογραφίες και ντοκουμέντα που απεικονίζουν το πνεύμα της εποχής κατά την οποία τα ρούχα έκαναν το ντεμπούτο τους και αναδημιουργούν, μέσα από σύντομες ιστορίες, πώς τα δέχθηκε και τα αντιλήφθηκε ο κόσμος.