Τι θα «φορεθεί» φέτος στα μαλλιά από χρώματα, κουρέματα και αξεσουάρ; Μιλήσαμε με τη hair designer Δήμητρα Δανίκα και την hair expert Άννα Κατσουγκρή (Hairrific) για να μας πουν ποιες προβλέπουν ότι θα είναι οι τάσεις στα μαλλιά για το 2021 και τι θα δούμε περισσότερο.

Γλυκές αποχρώσεις

Το ξανθό είναι αγαπημένο χρώμα για πολλές γυναίκες και αυτό σίγουρα δεν αλλάζει από τις τάσεις της μόδας. Αυτό που μπορεί να αλλάξει ωστόσο είναι ο τόνος του και φέτος θα δούμε πιο γλυκές αποχρώσεις αλλά και πιο… πειραγμένες. «Τα ξανθά μαλλιά θα πρωταγωνιστήσουν σίγουρα σε όλες τους τις αποχρώσεις, παστέλ, ροζ χρυσό, μέντα, μοβ κρεμμωδη μπεζ. Το ίδιο απαλές θα είναι και οι αποχρώσεις στα ginger» εξηγεί η Δήμητρα Δανίκα.

Απαλό balayage

Σε μια περίοδο που τα κομμωτήρια κλείνουν κι ανοίγουν κάθε εβδομάδα απρόοπτα και τα ελεύθερα ραντεβού αποτελούν είδος προς εξαφάνιση, η έξυπνη επιλογή είναι το balayage και για αυτή τη χρονιά, το απαλό balayage. «Το 2021 θα δούμε απαλά σβησίματα και όχι έντονες διαφορές ρίζας με άκρη», σχολιάζει η Δήμητρα. Ευτυχώς, η τάση με τα πιο απαλά balayage δεν χρειάζεται ραντεβού στο κομμωτήριο κάθε μήνα.

Χωρίστρα στη μέση

Το 2020 ήταν η χρονιά της πλάγιας χωρίστρας στα χτενίσματα. Το 2021 «η χωρίστρα μετατοπίζεται στο κέντρο» μας λέει η Άννα Κατσουγκρή ενώ τονίζει ότι αυτό θα ισχύσει και για τους άντρες οι οποίοι θα μακρύνουν τα μαλλιά τους. Με ή χωρίς όγκο, η συμμετρία επανέρχεται με ολόισιες κεντραρισμένες χωρίστρες που επαναφέρουν την αίσθηση του ελέγχου που έχουμε ανάγκη.

Η χαίτη επιστρέφει

Ήδη από την περασμένη χρονιά τα mullets έκαναν την εμφάνισή τους με τον κόσμο των social media να τρελαίνεται με τη Μάιλι Σάιρους και την Τζένιφερ Λόπεζ. Η Δήμητρα και η Άννα συμφωνούν ότι αυτή τη χρονιά οι μεγάλες αλλαγές θα προκύψουν στα κουρέματα αφού οι γυναίκες θα στραφούν στα πιο κοντά. Η Δήμητρα τονίζει ότι η νοσταλγία που προκύπτει από εικόνες του παρελθόντος διαμορφώνει την διάθεσή μας να επαναφέρουμε συγκεκριμένα trends προσαρμοσμένα στο σήμερα, όπως τα ελεύθερα shaggy κουρέματα των 70s και τα mullets του ’80 με επιρροές από την pank μουσική που μεσουρανούσε.

Το ροζ της τσίχλας

Για την Δήμητρα, «είναι η covid εποχή που μας οδήγησε να πειραματιστούμε και να τολμήσουμε (γιατί τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί;;;), ενώ με τόσο διαθέσιμο χρόνο το να παίζουμε με τα χρώματα θυμίζει τις εποχές που παίζαμε στο σπίτι με τις φίλες μας και κόβαμε και βάφαμε η μία τα μαλλιά της άλλης». Οι έντονες αποχρώσεις όμως κουράζουν οπότε μάλλον δεν θα μείνουν για πολύ.

Παρακάτω η Δήμητρα (fb: Dimitra Danika, Insta: Dimitra Danika)μας απαντάει σε μικρά διλήμματα για το 2021:

Boho ή 60’s αφέλειες;
«Συνήθως διαφέρουν ανάλογα την εποχή. Την Άνοιξη και το Καλοκαίρι επιλέγουμε πιο boho στιλ γιατί θέλουμε να είμαστε πιο ατημέλητοι, ενώ το Φθινόπωρο/Χειμώνα επιστρέφουμε στα πιο γεωμετρικά κουρέματα».

Ανταύγειες σε κλασικά χρώματα (καστανό, ξανθό, κόκκινο) ή σε εκκεντρικά (μέντα, ροζ, μπλε);
«Ανταύγειες σε όλες τις αποχρώσεις και σε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς, πολύ συχνά ζεστές και ψύχρες αποχρώσεις για πιο εκκεντρικά αποτελεσματα».

Κλασικό καρέ ή μακρύ καρέ; 
«Κλασικό καρέ τόσο όσο να αφήνει τους ώμους ακάλυπτους και να κινείται ελεύθερα».