Η επιλογή του σωστού χρώματος σκιάς μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά αν δεν είστε σίγουροι για το ποιες αποχρώσεις συμπληρώνουν το χρώμα των μαλλιών σας. Το χρώμα των μαλλιών σας μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τον τρόπο που δείχνει το μακιγιάζ σας. Παρακάτω είναι ένας οδηγός για το ποια χρώματα σκιών ματιών λειτουργούν καλύτερα με βάση το χρώμα των μαλλιών σας.

Ξανθά μαλλιά

Για όσους έχουν ξανθά μαλλιά, τα ζεστά χρώματα όπως το ροδακινί, το χρυσό και το ανοιχτό καφέ μπορούν να δημιουργήσουν μια κολακευτική αντίθεση ενάντια στα ανοιχτόχρωμα μαλλιά. Οι ψυχροί τόνοι όπως η λεβάντα, το baby blue και το απαλό ροζ μπορούν επίσης να δείξουν υπέροχα.

Καστανά μαλλιά

Αν έχετε καστανά μαλλιά, οι πλούσιοι, γήινοι τόνοι ταιριάζουν καλύτερα στο μακιγιάζ των ματιών σας. Τα πράσινα της ελιάς, τα καμένα πορτοκαλί και τα σκουριασμένα καστανά συμπληρώνουν τα καστανά μαλλιά σας, ενώ τα μεταλλικά χρώματα όπως το μπρονζέ και το χρυσό μπορούν να προσθέσουν επιπλέον βάθος και διάσταση.

Κόκκινα μαλλιά

Οι κοκκινομάλλες μπορούν να τραβήξουν μια σειρά από χρώματα σκιάς ματιών, από ζεστές πορτοκαλί και τερακότα αποχρώσεις έως ψυχρά πράσινα και μοβ. Τα απαλά ροζ και τα ανοιχτά ροδακινί μπορούν επίσης να δείξουν φανταστικά σε όσες έχουν κόκκινα μαλλιά.

Μαύρα μαλλιά

Για όσες έχουν μαύρα μαλλιά, τα έντονα και ζωντανά χρώματα όπως το μπλε ναυτικό, το σμαραγδένιο πράσινο και τα μωβ σε έντονους τόνους μπορούν να δημιουργήσουν μια εκπληκτική αντίθεση ενάντια στο σκοτάδι των μαλλιών. Οι αστραφτερές ασημί και οι μεταλλικές αποχρώσεις μπορούν επίσης να φαίνονται υπέροχες σε μαύρα μαλλιά.

Γκρι ή ασημί μαλλιά

Εάν έχετε γκρίζα ή ασημί μαλλιά, οι μεταλλικές αποχρώσεις όπως το ασημί και το ροζ χρυσό μπορούν να δημιουργήσουν μια εκπληκτική, κομψή εμφάνιση. Οι γήινες αποχρώσεις όπως το γκρι, το μπεζ και το καφέ μπορούν επίσης να λειτουργήσουν καλά, δημιουργώντας μια φυσική αλλά εκλεπτυσμένη εμφάνιση.

Γενικά, όταν πρόκειται για την επιλογή χρωμάτων σκιάς ματιών, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το χρώμα των μαλλιών σας. Η επιλογή του σωστού χρώματος σκιάς ματιών μπορεί να σας βοηθήσει να ενισχύσετε τα φυσικά σας χαρακτηριστικά και να δημιουργήσετε μια αρμονική εμφάνιση. Μην φοβάστε να πειραματιστείτε με διαφορετικές αποχρώσεις για να βρείτε το τέλειο χρώμα για εσάς!