Τα τελευταία χρόνια οι τάσεις στα χτενίσματα ήταν πάνω – κάτω ίδιες, όμως το 2020 έρχονται μεγάλες ανατροπές. Θα κόψουμε πιο κοντά τα μαλλιά μας, θα κάνουμε λιγότερες ανταύγειες, θα τους δώσουμε κίνηση! Δείτε παρακάτω ποιες ακριβώς είναι οι φετινές νέες τάσεις.

Κοντό καρέ

Σε αντίθεση με το περσινό απλό καρέ, φέτος κόβουμε τα μαλλιά μας ακόμη πιο κοντά, κάτω από τα αφτιά. Το λουκ έχουν υιοθετήσει πολλοί celebrities μεταξύ τους και το γνωστό μοντέλο Kaia Gerber.

View this post on Instagram

flower arrangement extraordinaire

A post shared by Kaia (@kaiagerber) on

Ανταύγιες μόνο στις μπροστινές τούφες 

Φέτος, δεν θα είναι στην μόδα οι ανταύγειες σε όλο το κεφάλι. Αντιθέτως, εάν θέλετε να «ανοίξετε»το χρώμα των μαλλιών σας με ανταύγειες προτιμήστε να τις κάνετε μόνο στο μπροστινό μέρος των μαλλιών. Όσο λιγότερες, τόσο καλύτερα. Πολλές hair stylists προτείνουν να κάνετε μόνο 2. Μία σε κάθε μεριά.

Σγουρά μαλλιά σε καρέ με στυλ 

Εάν έχετε σγουρά μαλλιά, μην φοβηθείτε το κοντό μαλλί. Με το κατάλληλο styling θα δείχνετε πολύ μοδάτες. Επίσης, η αλήθεια είναι ότι αυτό το κούρεμα κολακεύει όλους τους τύπους προσώπου και δείχνει τον λαιμό πιο μακρύ.

Το Νέο «Αγορέ»

Το γνωστό στα αγγλικά ως “pixie cut” φέτος θα είναι και πάλι παντού, με νέο, όμως, τρόπο. Οι νέες τάσεις στα μαλλιά θέλουν τις αφέλειες στο αγορέ κομμένες ασύμμετρα. Δοκιμάστε το ιστορικό πλέον κούρεμα της Mia Farrow στο “Μωρό της Ρόσμαρι” και ζητήστε από τον κομμωτή σας να κόψει λίγο παραπάνω τις αφέλειες.

Φιλάρισμα

Μπορεί τα τελευταία χρόνια να ήταν της μόδας το αυστηρό συμμετρικό κόψιμο στις άκρες των μαλλιών, όμως τώρα επανέρχεται το φιλαριστό μαλλί. Ετοιμαστείτε να απολαύσετε την έξτρα κίνηση που θα δώσει το φιλάρισμα στα μαλλιά σας. Γενικά, κάθε κούρεμα εμπνευσμένο από τα 8οs είναι φέτος πολύ in.

Το κόκκινο του κρασιού

Το 2019, ήταν πολύ hot το πορτοκαλο-κόκκινο χρώμα στα μαλλιά. Φέτος, θα τα κάνουμε λίγο πιο σκούρα στην απόχρωση του κρασιού, σχεδόν καφέ. Το αυθεντικό χρώμα των τζίντζερ, δηλαδή. Το χρώμα αυτό κολακεύει κάθε τύπο μαλλιών, κάθε απόχρωση επιδερμίδας και γενικά κάθε γυναίκα. Τολμήστε το ελεύθερα.