Είναι σκληροί οι αποχωρισμοί αλλά απαραίτητοι…

Και ήρθε η ώρα να ξεχωρίσεις το τοξικό περιβάλλον και να αναπνεύσεις. Θέλει θάρρος, κουράγιο αλλά στο τέλος θα δεις ότι άξιζε. Και με το παραπάνω.

Η οικογένεια

Πρώτα από όλα. Οι γονείς σου είναι το Α και το Ω στη ζωή σου. Αλλά μην αφήσεις τα θέλω τους να επηρεάσουν τα δικά σου θέλω. Αν αγαπάς κάποιον, με αυτόν πρέπει να είσαι, ακόμη και αν δεν τον εγκρίνουν. Μην νιώθεις άσχημα επειδή δεν εγκρίνουν τις επιλογές σου. Είναι γονείς σου και πρέπει να σε στηρίζουν, όχι να σε πιέσουν. Βάλε τα όρια σου και πες «Έως εδώ»!

Οι φίλοι

Είναι μια τεράστια κατηγορία που παίζει ρόλο στην καθημερινότητά σου. Πρέπει όμως να διαχωρίσεις όμως τι λένε για καλό και τι όχι. Δεν είναι σωστό να κριτικάρετε ο ένας τον άλλον. Δεν έχεις ελαφρυντικό γιατί τους φίλους τους επιλέγεις εσύ. Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνείς σε όλες τις επιλογές του, αλλά είναι άσχημο να τις κριτικάρεις και το αντίστροφο.

Η δουλειά

Ναι, ζούμε σε δύσκολες εποχές. Αλλά δεν χρειάζεται να πιέζεσαι για να παραμείνεις σε ένα περιβάλλον που δεν σε γεμίζει και δεν σε κάνει να νιώθεις όμορφα και παραγωγικά. Μην δίνεις μεγαλύτερη σημασία πέραν του ωραρίου σου. Αν δεις πως απλά δεν μπορείς να προσαρμοστείς, φύγε. Κανείς καλός δεν χάνεται και για αυτό να είσαι σίγουρη!

Ο σύντροφός σου

Το βασικότερο σε μια σχέση δεν είναι το σεξ, αλλά η στήριξη. Σε κανέναν η ζωή δεν τα φέρνει όπως ονειρεύεται. Αν έχεις δυσκολίες και ο σύντροφός σου είναι απλά στον… κόσμο του, μην χάνεις άλλο χρόνο από τη ζωή σου κοντά του. Μην δίνεις σε μια σχέση περισσότερα από όσα παίρνεις. Ναι, ο έρωτας δεν είναι μετοχή αλλά αν ο άλλος δεν έχει διάθεση να προσφέρει και εκείνος, δεν υπάρχει η λέξη ευτυχία στον ορίζοντα…