Τα πρώτα σημάδια γήρανσης συνήθως δεν αργούν να μας χτυπήσουν την πόρτα. Μετά την ηλικία των 35 χρονών εμφανίζονται οι πρώτες ρυτίδες και το δέρμα αρχίζει να χάνει τη λάμψη και την αρχική του σφριγηλότατα. Υπάρχουν δύο βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν την ταχύτητα και την ένταση της γήρανσης, τους οποίους θα αναλύσουμε παρακάτω.

1ο Άτιμα γονίδια!

Τα γονίδιά μας ευθύνονται για το βαθμό της βιολογικής δραστηριότητας και ζωτικότητας σε καθένα από τα κύτταρα της επιδερμίδας μας. Οι κυτταρικές δραστηριότητες που καθορίζονται από τα γονίδιά μας, όπως ο ρυθμός παραγωγής υαλουρονικού και κολλαγόνου μπορεί να διαφέρουν σημαντικά από άτομο σε άτομο, οδηγώντας σε πολύ διαφορετική εμφάνιση της επιδερμίδας, ανάμεσα σε δύο άτομα της ίδιας ηλικίας.

2ο Η επίδραση του περιβάλλοντος

Οι εξωτερικές επιρροές, όπως η ηλιακή ακτινοβολία παίζουν καθοριστικό ρόλο στη γήρανση της επιδερμίδας, καθώς οι ακτίνες UVA και UVB προκαλούν ελεύθερες ρίζες στην επιδερμίδα. Αυτές μπορούν να καταστρέψουν τη δομή και την ακεραιότητα των δερματικών κυττάρων, όπως οι ίνες του κολλαγόνου. Ως αποτέλεσμα, η επιδερμίδα μας αρχίζει να εμφανίζει ρυτίδες.

Μπορεί η κατάσταση με βάση τα παραπάνω να σου φαίνεται μη αναστρέψιμη, η αλήθεια είναι όμως ότι η σωστή ρουτίνα περιποίησης μπορεί να κάνει θαύματα. Μια καλή επιλογή για να ανατρέψεις τα δεδομένα είναι η σειρά NIVEA CELLULAR FILLER EXPERT, που ενισχύει την κυτταρική ανανέωση και την παραγωγή κολλαγόνου με σκοπό την καταπολέμηση των σημαδιών του χρόνου.

Η σειρά περιλαμβάνει:

-Κρέμα Ημέρας

Ενεργοποιεί την παραγωγή Υαλουρονικού Οξέος στα κύτταρα της επιδερμίδας. Η σύνθεση της περιέχει ένα σύμπλεγμα κυτταρικά ενεργών συστατικών, συμβατών με την επιδερμίδα: Υαλουρονικό Οξύ και Κρεατίνη.

 • Μειώνει τις ρυτίδες
 • Βελτιώνει ορατά την σφριγηλότητα & ανανεώνει την επιδερμίδα
 • Αναπλάθει εντατικά την επιδερμίδα
 • Αφήνει μεταξένια αίσθηση στο πρόσωπο

-Κρέμα Νύχτας

Ενεργοποιεί την παραγωγή Υαλουρονικού Οξέος στα κύτταρα της επιδερμίδας. Η σύνθεση της περιέχει ένα σύμπλεγμα κυτταρικά ενεργών συστατικών, συμβατών με την επιδερμίδα: Υαλουρονικό Οξύ και Booster Κολλαγόνου.

 • Γεμίζει τις ρυτίδες
 • Βελτιώνει ορατά τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας
 • Αναπλάθει εντατικά την επιδερμίδα
 • Αφήνει μεταξένια αίσθηση στο πρόσωπο

-Κρέμα ματιών και χειλιών

Είναι εμπλουτισμένη με έναν συνδυασμό ισχυρών αντιγηραντικών ενεργών συστατικών, τα οποία προσφέρουν ορατά αποτελέσματα μέσα σε μόλις 24 ώρες: Καθαρό Φολικό Οξύ & Μίκρο & Μάκρο Υαλουρονικό Οξύ.

 • Συσφίγγει το περίγραμμα ματιών & χειλιών
 • Βελτιώνει την ελαστικότητα
 • Επιταχύνει την ανανέωση των κυττάρων της επιδερμίδας

-Serum

Διαθέτει έναν συνδυασμό ισχυρών αντιγηραντικών ενεργών συστατικών που προσφέρουν ορατά αποτελέσματα σε 24 ώρες: Καθαρό Φολικό Οξύ & Μίκρο & Μάκρο Υαλουρονικό Οξύ.

· Συσφίγγει την επιδερμίδα

· Αναδιαμορφώνει το περίγραμμα της επιδερμίδας

· Γεμίζει ορατά τις ρυτίδες

· Βελτιώνει την ενυδάτωση της επιδερμίδας

· Περιέχει 50% περισσότερο Υαλουρονικό Οξύ σε σχέση με την CELLULAR κρέμα ημέρας