Ο καθημερινός καθαρισμός του πρόσωπου με σαπούνι είναι απο τα πιο βασικά βήματα της skin care ρουτίνας μας. Όμως υπάρχον κάποιες απορίες και προβληματισμοί σχετικά με την συχνότητα του καθαρισμού, την ποσότητα του προϊόντος αλλά και τι προϊόν πρέπει να επιλέξουμε ανάλογα με τον τύπο του δέρματος μας.

Συχνότητα
Ο πολύ συχνός καθαρισμός στο πρόσωπο, δηλαδή πάνω από δύο φορές την ημέρα, δεν είναι καλό για την επιδερμίδα. Η ιδανική συχνότητα είναι 1-2 φορές πρωί και βράδυ. Βέβαια πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως επειδή κατά την διάρκεια του ύπνου το δέρμα αναζωογονείται και ρυθμίζεται το pH, όταν χρησιμοποιήσουμε προϊόν  το πρωί χαλάμε όλη την δουλειά του οργανισμού.
Για αυτό πλένετε κάθε βράδυ το πρόσωπό σας και το πρωί τις περισσότερες μέρες προτιμήστε να ρίχνετε απλά νερό.

Ενυδάτωση
Μετά από κάθε πλύσιμο πρέπει πάντα να ενυδατώνετε το δέρμα σας με μια ενυδατική κρέμα ή ορό, ακόμα και αν το καθαριστικό σας προϊόν  περιέχει πολύ ενυδατικά συστατικά. Εφαρμόστε το ενυδατικό σας προϊόν  όταν ακόμα το πρόσωπο σας είναι λίγο υγρό.

Επιλογή σαπουνιού
Δεν είναι όλα τα σαπούνια κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος, για αυτό πρέπει να επιλέξεις αυτό που ταιριάζει στο δικό σου. Εάν έχεις λιπαρό δέρμα  προτίμησε σαπούνια σε μορφή τζελ χωρίς έλαια για να αποφύγει την λιπαρότητα. Για τα ξηρά δέρματα είναι σε μορφή γαλακτώματος που περιέχουν έλαια  και μαλακτικά συστατικά.