Ένας μικρός οδηγός για το καλό του μανικιούρ σου

Είδες τον οδηγό για τα matte top coats και ίσως σκέφτηκες «ναι, αλλά εμένα μ’αρέσουν τα λαμπερά νύχια». Εδώ θα μάθεις κάθε πληροφορία που χρειάζεσαι για τα glossy top coats!

Ένα glossy top coat μπορείς να το βρεις και ως σκέτο «top coat» και είναι ένα μανό το οποίο έχει φόρμουλα που σχεδιάστηκε να κολλάει πάνω σε μανό και να κρατάει μέρες χωρίς να ξεφλουδίζει. Έχουν πιο ανθεκτική και σκληρή επιφάνεια από ένα μανό, κάτι που τα κάνει ιδανικά για nail art.

Είναι συνήθως διαφανή, αν και τελευταία έχουν κυκλοφορήσει glossy top coats με χρυσόσκονη μέσα. Το βασικό που πρέπει να έχεις είναι ένα σκέτο top coat σχεδιασμένο να στεγνώνει γρήγορα. Σκέψου ότι ακόμα και αυτό θες να στεγνώνει για 15’ τουλάχιστον, 30’ αν θες να κάνεις μανικιούρ με nail vinyls.

Ένα επιπλέον θετικό, πέραν του ότι υπερπολλαπλασιάζουν το χρόνο ζωής του μανικιούρ σου, είναι ότι δίνουν επιπλέον λάμψη σε μανό με χρυσόσκονη (ειδικά αν είναι holographic) ή μεταλλικά.

Ένα κοινό glossy top coat μπορείς να το βρεις στα περισσότερα καταστήματα καλλυντικών, συμπεριλαμβανομένου του lovie. Η τιμή τους κυμαίνεται από 2-10€, οπότε σχεδόν σίγουρα θα βγάλει τα χρήματα που θα δώσεις.

Εάν περνάς «στεγνές» εποχές, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα κοινό διαφανές μανό ως top coat, αλλά θα πρέπει να ξέρεις ότι δε θα προσφέρει την ίδια διάρκεια ζωής στο μανικιούρ σου και δε θα μπορείς να κάνεις μανικιούρ με nail vinyls πάνω από αυτό.

Πάντα να θυμάσαι να «κλειδώνεις» το top coat σου στην άκρη του νυχιού ώστε να υποστεί λιγότερες φθορές. Το να «κλειδώνεις» το top coat ή το μανό σου είναι η απλή διαδικασία του να περνάς το βουρτσάκι με το προϊόν στο νύχι και την άκρη του νυχιού μέχρι το πίσω μέρος (δε χρειάζεται να απλώσεις top coat στο κάτω μέρος του νυχιού σου αλλά δεν είναι και κακή ιδέα).

Με όλη αυτή τη γνώση μπορείς σίγουρα να νιώσεις έτοιμη να κάνεις το καλύτερο μανικιούρ της ζωής σου!

thumbnail_glossy-top-coats