Το σκούρο κραγιόν δεν πρόκειται να φύγει εύκολα από την μόδα, και πάλι καλά να λέμε. Μια σκούρο κόκκινο, μια μπορντί, μια μωβ και μια καφέ κάθε χρόνο έχει διαφορετικήα πόχρωση αλλά ίδιο σκοπό. Να δώσει άλλο αέρα και στο πιο φλατ μακιγιάζ.

Η φετινή απόχρωση που μέχρι στιγμής κερδίζει κοινό και κριτικούς είναι εκείνη του μαύρου σταφυλιού. Έντονο, κλειστό κόκκινο για δραματικές εμφανίσεις. Πως θα τελειοποιήσεις όμως το μακιγιάζ σου με το σκούρο σου κραγιόν; Γιατί κάθε άλλο παρά εύκολο είναι…

Εμείς όμως έχουμε τα tips:

1 Μάθε αν σου ταιριάζει. Γιατί το σκούρο κραγιόν δεν ταιριάζει σε όλες. Αν για παράδειγμα έχεις πολύ λεπτά χείλη δεν θα δείχνει τόσο ωραίο, καθώς τα σκούρα κραγιόν αφαιρούν μέγεθος και τα ανοιχτά προσθέτουν.

2 Κράτα ισορροπίες. Μην επιλέξεις έντονο μακιγιάζ στα μάτια και σκούρο κραγιόν. Προσπάθησε να κρατήσεις απλά τα πράγματα στο υπόλοιπο πρόσωπο και να δώσεις έμφαση στα χείλη.

3 Διάλεξε την απόχρωση σωστά. Αν είσαι μελαχρινή προτίμησε πιο κλειστά χρώματα, όμως μωβ και βαθύ κόκκινο. Αν είσαι ξανθιά μπορείς να παίξεις με πιο ροζ αποχρώσεις.

4 Χρησιμοποίησε πάντα μολύβι χειλιών. Το αποτέλεσμα χωρίς αυτό θα είναι πρόχειρο και ανομοιόμορφο, καθώς το σκούρο κραγιόν μπορεί να ξεφύγει εύκολα εκτός γραμμών. Χρησιμοποίησε ένα μολύβι πάντα ένα τόνο πιο σκούρο από το κραγιόν.

5 Χρησιμοποίησε bronzer αντί για ρουζ. Το σκούρο κραγιόν συνδυάζεται δύσκολα με ρουζ, ενώ συνήθως το αποτέλεσμα φαίνεται βαρύ. Προτίμησε λίγο bronzer που θα απλώσεις σε μικρές δόσεις στα ζυγωματικά, τη μύτη, το μέτωπο και τη μύτη.