Και όμως, υπάρχουν συγκεκριμένοι συνδυασμοί τροφών που σε βοηθούν να χάνεις βάρος!

Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition, ακολούθησε τις διατροφικές συνήθειες 120.000 ανθρώπων για 16 χρόνια και ανακάλυψε ότι όσοι έτρωγαν φαγητά με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη έπαιρναν περισσότερα κιλά από όσους έτρωγαν φαγητά με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Το πιο ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη έρευνα είναι ότι καταγράφει άλλες συνήθειες -κλειδιά που μπορούν να επηρεάσουν την απώλεια βάρους. Πιο συγκεκριμένα, στην έρευνα αναφέρεται:

  • Όσοι έτρωγαν περισσότερο γιαούρτι, θαλασσινά, άπαχο κοτόπουλο και καρύδια έχασαν περισσότερο βάρος. Ειδικότερα, όσο περισσότερο έτρωγαν αυτά τα φαγητά τόσο λιγότερο βάρος έπαιρναν.
  • Οι ερευνητές βρήκαν ότι δεν υπήρχε διαφορά στο βάρος που έπαιρναν όσοι έτρωγαν προϊόντα με χαμηλά λιπαρά, με όσους έτρωγαν προϊόντα με πλήρη λιπαρά.
  • Οι δίαιτες που είχαν κατανάλωση περισσότερου κόκκινου κρέατος σχετίζονταν με την αύξηση βάρους, ιδίως όταν συνδυάζονταν με άμυλα.
  • Από την άλλη, όσοι έτρωγαν κρέας με φαγητά χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη μείωσαν το βάρος τους.
  • Φαγητά όπως τα αυγά και το τυρί συνδυασμένα με τροφές υψηλού γλυκαιμικού δείκτη συμβάλλουν στην αύξηση του βάρους, ενώ συνδυασμένα με τροφές χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη συνδράμουν στη μείωση του βάρους.

Τελικά, με βάση την έρευνα οι καλύτερες δίαιτες για την απώλεια βάρους είναι οι πρωτεϊνικές δίαιτες, που είναι πλούσιες σε ψάρι, καρύδια και γιαούρτι. Επίσης, η περαιτέρω αποφυγή του αμύλου και της ζάχαρης βοηθά ακόμα περισσότερο, όπως και του κόκκινου κρέατος με άλλα φαγητά με υψηλά ποσοστά πρωτεΐνης. Τέτοιες τροφές μπορεί να είναι τα αυγά και το τυρί. Μπορεί να θεωρείται αυτονόητο, αλλά γεμίζοντας το πιάτο σου με λαχανικά και φαγητά με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη μπορείς να διατηρήσεις, ακόμα και να χάσεις κιλά.