Δεν είμαστε υπέρ του καπνίσματος, αλλά για να είμαστε και δίκαιοι, υπάρχουν άλλα σοβαρότερα πράγματα που σε βλάπτουν καθημερινά.

Και ποια είναι αυτά; Διάβασε παρακάτω και απόβαλλε τα από την καθημερινότητά σου για να μην έχεις και το άγχος της υγείας. Εξάλλου σαν και αυτήν, δεν υπάρχει τίποτα σημαντικότερο.

#1: Η καθιστική ζωή

Ακόμη και αν αθλείσαι καθημερινά, η παρατεταμένη καθιστική ζωή μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, τόσο σε άντρες, όσο και σε γυναίκες. Μάλιστα η καναδική εταιρεία υγείας έχει θεωρήσει βασική αιτία της εμφάνισης διαφόρων ειδών καρκίνων την καθιστική ζωή.

#2: Το πολύ κρέας και τυρί

Ναι, η ζωϊκή πρωτεΐνη είναι σημαντική για τον κάθε άνθρωπο. Όμως τόσο το κρέας, όσο και τα γαλακτοκομικά σε συχνή κατανάλωση, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα, τόσο στο έντερο αλλά και στην διαχείριση βάρους. Και εννοείται στην χοληστερίνη!

#3: Μαγειρεύοντας με το λάθος λάδι

Είναι τεράστιας σημασίας το λάδι που επιλέγεις να τηγανίσεις την τροφή σου. Το λάδι σόγιας, το ηλιέλαιο και όλα τα κορεσμένα λάδια μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην υγεία. Η απόλυτη λύση είναι το αγαπημένο και ελληνικότατο… ελαιόλαδο!

#4: Το σολάριουμ

Θεωρείται ως η σημαντικότερη αιτία εμφάνισης καρκίνου του δέρματος από τους επιστήμονες. Για την ακρίβεια ενοχοποιείται για 420 χιλιάδες καρκίνους ετησίως ενώ το τσιγάρο για… 226 χιλιάδες!

#5: Η έλλειψη ύπνου

Εκτός από το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργεί στο ψυχολογικό κομμάτι, μακροπρόθεσμα η έλλειψη ύπνου, προκαλεί προβλήματα με την καρδιακή λειτουργία, την αρτηριακή πίεση αλλά και αυξημένες πιθανότητες εγκεφαλικού!