Δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο να παρατηρείς στο πρόσωπό σου μαύρα στίγματα. Ξέρεις πως δημιουργούνται και πως μπορείς να τα εξαφανίσεις με απλά βήματα;

Τα μαύρα στίγματα που βλέπεις δεν είναι τίποτα άλλο από ένα είδος εκδήλωσης της ακμής. Η ακμή οφείλεται στην υπερπαραγωγή σμήγματος από το δέρμα, δηλαδή την ενυδατική του ουσία.

Όταν το σμήγμα μπλοκάρεται δημιουργούνται τα… μαυράκια όπως λέμε. Η κατάσταση χειροτερεύει με το μακιγιάζ, τον ήλιο αλλά και λανθασμένα προϊόντα ενυδάτωσης. Φυσικά δεν εμφανίζονται μόνο στην εφηβεία αλλά σε όλες της ηλικίας και η κατάστασή τους επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο με το στρες.

Πώς να τα εξαφανίσεις

Η επιστημονική (και ενδεδειγμένη λύση) είναι ο καθαρισμός από έναν δερματολόγο. Μάλιστα με μια αλοιφή ή ένα σαπούνι μπορεί να αποκλειστεί η μελλοντική τους επανεμφάνιση σε μεγάλο βαθμό.

Αν όμως δεν έχεις την δυνατότητα να επισκεφτείς έναν δερματολόγο τότε μπορείς να τα αφαιρέσεις από το σπίτι με μια απλή κίνηση. Φτιάξε μόνη σου την παρακάτω μάσκα…

Θα χρειαστείς:

1 κουταλάκι της σούπας αλάτι

½ κουταλάκι της σούπας χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι της σούπας νερό

Όλα τα υλικά ανακατεύονται σε ένα μπολ και στη συνέχεια το μείγμα που θα δημιουργηθεί το απλώνεις στο πρόσωπό σου για τέσσερα λεπτά. Κατόπιν το ξεπλένεις με νερό και το πρόσωπό σου θα… λάμπει!