Το καλοκαιράκι μπορείς να μας έφυγε αλλά κάποια παραπανίσια κιλάκια ίσως να μας έμειναν! Ξέρεις, η ξεγνοιασιά των διακοπών μας έκανε να παραχαλαρώσουμε και να κάνουμε γευστικές ατασθαλίες.

Γι’ αυτό και εμείς σου προτείνουμε ένα σούπερ νόστιμο, υγιεινό και χαμηλό σε θερμίδες γεύμα που θα σε κάνει να γλύφεις τα δάχτυλα σου χωρίς να νιώθεις τύψεις! Vamos για πέστο μπρόκολου με ζυμαρικά και πανσέτα!

ΥΛΙΚΑ

• 300 γραμμάρια μπρόκολο κομμένο σε μπουκίτσες
• 300 γρ ζυμαρικά (χρησιμοποιήσαμε orecchiette)
• 1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
• 1 μεγάλο ματσάκι βασιλικό
• 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
• 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα , ψιλοτριμμένη
• 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
• 50 γρ καπνιστή πανσέτα κομμένη σε κύβους
• 200 γρ ντοματίνια κομμένα στη μέση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΒΗΜΑ 1
Βάλε ένα τηγάνι με ελαφρά αλατισμένο νερό να βράσει. Πρόσθεσε το μπρόκολο και βράσε για 5 λεπτά. Αφαίρεσε με μια τρυπητή κουτάλα και άφησε το στην άκρη.

ΒΗΜΑ 2
Βάλε τα ζυμαρικά στο ίδιο τηγάνι και μαγείρεψε τα ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Εν τω μεταξύ, ρίξε το μπρόκολο σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μαζί με το κουκουνάρι, το βασιλικό, το σκόρδο, την παρμεζάνα και το λάδι και χτύπησε το μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πασπάλισε με μαύρο πιπέρι και λίγο αλάτι (η πανσέτα είναι πολύ αλμυρή).

ΒΗΜΑ 3
Βάλε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήσε την πανσέτα για 2 λεπτά. Πρόσθεσε τις ντομάτες και μαγείρεψε για 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Ρίξε τα ζυμαρικά με το πέστο μπρόκολου, τις ντομάτες και την πανσέτα και πρόσθεσε με μια κουταλιά με νερό ζυμαρικών, αν χρειάζεται.

Σέρβιρε και…
#Καλή_όρεξη