Μπορεί το καλοκαίρι να μην τρως υπερβολικά πολύ λόγω ζέστης, τα παγωτά όμως και τα κοκτέιλ κάνουν την δουλειά που δεν θες με τίποτα. Σου προσφέρουν απλόχερα θερμίδες και χωρίς να το καταλάβεις, έχει βρεθεί με ένα κιλό επιπλέον. Στις διακοπές σου, κατάφερες να προσθέσεις 3 κιλά τα οποία όμως μπορείς να τα χάσεις. Δες τους παρακάτω 10 τρόπους:

1. Πολύ νερό. Όταν νιώθεις μια παραπάνω ληγούρα, αντί να τρέξεις στο ψυγείο να τσιμπολογήσεις, πιες νερό προκειμένου να μετριάσεις το αίσθημα της πείνας σου. Πιάνει, αλήθεια.

2. Άσε στην άκρη την αυστηρή δίαιτα. Το μόνο που θα σου προσφέρει είναι ένα προσωρινό αποτέλεσμα. Τα κιλά που θα χάσεις θα τα ξαναπάρεις σχεδόν αμέσως και με το παραπάνω αυτή τη φορά. Μην χαλάς λοιπόν τον μεταβολισμό σου με αυστηρές δίαιτες.

3. Προγραμμάτισε πολλά γεύματα την ημέρα. Για να ενισχυθεί ο μεταβολισμός σου και να κάψει περισσότερα, πρέπει πρώτα να ξυπνήσει. Αυτό θα γίνει μόνο όταν μέσα στην καθημερινότητα σου τρως τουλάχιστον 6 γεύματα την ημέρα.

4. Μην παραλείπεις το ζύγισμα. Ναι, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να βλέπεις την ζυγαριά αμετανόητη να πέσει στον αριθμό, ωστόσο είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις κάθε βδομάδα σε τι κιλά βρίσκεσαι για να προσέχεις περισσότερο αν τυχόν δεν μειώνονται τα κιλά.

5. Δώσε προσοχή στο αλκοόλ. Σχεδόν όλα τα ποτά έχουν θερμίδες που δεν φαντάζεσαι. Αν μετρήσουμε για το κάθε ένα ξεχωριστά, μάλλον σε βλέπουμε με πορτοκαλάδα στην επόμενη έξοδο.

6. Χρησιμοποίησε υπέρ σου ένα κόλπο. Αυτό δεν είναι άλλο απ’το να τρως αργά. Έτσι θα καταφέρεις να χορτάσεις πιο γρήγορα, τρώγοντας λιγότερο.

7. Φρόντισε να προσέχεις τις ποσότητες των φαγητών. Στο σπίτι σου μπορείς να χρησιμοποιείς τα μικρά πιάτα έτσι ώστε να είσαι σίγουρη για τις θερμίδες που παίρνεις. Όταν είσαι έξω όμως, υπολόγισε να αφήσεις στην άκρη μία μερίδα απ’το φαγητό σου για να γλιτώσεις από 500 θερμίδες σίγουρα.

8. Ξεκίνα περπάτημα. Δεν λέμε για γυμναστική γιατί είναι δύσκολο στην αρχή. Φρόντισε όμως κάθε μέρα να περπατάς έστω και μισή ώρα και θα δεις πόσο πολύ θα σε βοηθήσει.

9. Κόψε τα αναψυκτικά. Περιττές θερμίδες κυριολεκτικά.

10. Να είσαι θετική. Η ψυχολογία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στα περισσότερα πράγματα. Γι’αυτό αν σκέφτεσαι αισιόδοξα και περιορίσεις και το άγχος, όλα θα πάνε καλύτερα.