Με τον καιρό να γίνεται όλο ένα και πιο ζεστός οι παραλίες μας καλούν για τα πρώτα μας μπάνια. Το καλοκαίρι το έχουμε συνδέσει με την κολύμβηση, η οποία εκτός από το οτι είναι πολύ ευχάριστη, είναι μια σωματική δραστηριότητα που μας προσφέρει πολλά οφέλη.

Γυμνάζεται όλο το σώμα
Είναι ένας απίστευτος τρόπος γυμναστής καθώς τονίζει τους μυς μας, μας κάνει πιο δυνατούς αλλά και βελτιώνεται η αντοχή μας. Επίσης είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάψετε θερμίδες αφού μια ώρα κολύμβησης ισοδυναμεί με το κάψιμο 500 θερμίδων.

Βοηθάει στους τραυματισμούς
Το κολύμπι μπορεί να αποτελέσει το «φάρμακο» για διάφορους τραυματισμούς και παθήσεις όπως αρθρίτιδα.

Ψυχική υγεία
Γενικά η σωματική άσκηση βελτιώνει την ψυχική μας υγεία. Συγκεκριμένα η κολύμβηση μειώνει αρκετά το στρες και άγχος αφού βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα να λαμβάνει περισσότερο αίμα και οξυγόνο. Επιπλέον η κολύμβηση απελευθερώνει ενδορφίνες ο οποίες προκαλούν το αίσθημα την ευφορίας.

Καλύτερος ύπνος
Σύμφωνα με έρευνα η κολύμβηση βοηθά να κοιμόμαστε καλύτερα. Συγκεκριμένα στην μελέτη συμμετείχαν ηλικιωμένοι με προβλήματα αϋπνίας. Μετά από εντατικό κολύμπι η ποιότητα του ύπνου τους βελτιώθηκε σημαντικά.