Χμμμ… η αλήθεια είναι πως δεν αντιδρούν όλα τα ζωδιάκια το ίδιο σε πιθανές αλλαγές στην ζωή τους.

Άλλα τα μαζεύουν και φεύγουν και κάποια άλλα παίρνουν το χρόνο τους για να συνηθίσουν την πικρή πραγματικότητα.

Ας δούμε πιο αναλυτικά!

ΚΡΙΟΣ

Ο Κριός δεν έχει το πρόβλημα ότι προσκολλάται στις παλιές καταστάσεις. Το αντίθετο μάλιστα. Του αρέσουν τόσο οι καινούργιες, ώστε δεν περιμένει καν να ολοκληρωθούν οι προηγούμενες.

Ανοίγει τον νέο κύκλο προτού να κλείσει ο παλιός. Αυτό από μια μεριά είναι καλό, καθώς δεν φθείρεται ούτε χρονοτριβεί για πράγματα που δεν έχουν πια καμία προοπτική.

Από την άλλη όμως, δεν του δίνει αρκετό περιθώριο για να «χωνέψει» την προηγούμενη κατάσταση και να αξιολογήσει την εμπειρία, ώστε τα σφάλματα που πιθανόν θα έχει κάνει, να μην τα επαναλάβει.

Αλλά ούτως ή άλλως ένας Κριός σπάνια θεωρεί ότι έχει κάνει κάπου λάθος.

 

ΤΑΥΡΟΣ

Για έναν Ταύρο η αποκόλληση από μια παλιά κατάσταση παρουσιάζει αρκετή δυσκολία. Συχνά προτιμά εκείνο που έχει συνηθίσει, έστω κι αν δεν τον καλύπτει πια, ούτε συναισθηματικά ούτε πρακτικά.

Τουλάχιστον αυτό, με τα στραβά του, ήταν κάτι οικείο που ήξερε πώς να το χειριστεί. Η ιδέα πως πρέπει να προσαρμοστεί σε μια διαφορετική κατάσταση, τον ανατριχιάζει. Χρειάζεται χρόνο για να επαναπροσδιορίσει τη στάση του και τη δράση του.

Όπως και για να καταφέρει να δει και να πιστέψει βαθιά μέσα του ότι, ακόμα κι αν κάτι χάθηκε οριστικά, άφησε πίσω του τα σπέρματα για να δημιουργηθεί κάτι άλλο.

 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο Δίδυμος είναι ένα από τα πιο ευέλικτα ζώδια. Και αγαπά τόσο τις αλλαγές που, όταν καθυστερούν να έρθουν στη ζωή του, τις προκαλεί μόνος του. Δέχεται με άνεση τον ερχομό ενός τέλους, καθώς αντιλαμβάνεται εύκολα πόσο μια κατάσταση έχει ή δεν έχει προοπτικές. Και καλωσορίζει την καινούργια αρχή.

Η αναλυτική λογική του λέει ότι για να έρθει κάτι νέο στη ζωή, πρέπει πρώτα να αποσυρθεί το παλιό, ώστε να του αφήσει τον απαραίτητο χώρο. Και χάρη στη δυνατότητά του να προσαρμόζεται και να επανατοποθετείται, καταφέρνει να βγάλει το καλύτερο αποτέλεσμα από την οποιαδήποτε καινούργια κατάσταση των πραγμάτων.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η λέξη «τέλος» για τον Καρκίνο έχει ένα πολύ θλιβερό νόημα. Δεν πα’ να του υπόσχονται ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα από δω και πέρα… Για εκείνον η συνήθεια και οι οικείες καταστάσεις είναι ένας παράγοντας ασφάλειας.

Το να μπει σε καινούργιες περιπέτειες, να κινηθεί σε περιοχές διαφορετικές από εκείνες που ήξερε, του δημιουργεί τεράστιο στρες. Ιδίως αν θα πρέπει να το αντιμετωπίσει ολομόναχος.

Η κατάσταση που τέλειωσε, τοποθετείται σε βελούδινο μαξιλαράκι στο ντουλάπι των ενθυμήσεών του και ωραιοποιείται πέραν πάσης λογικής. Απλώς, εκείνη που θα τη διαδεχτεί, ποτέ δεν θα είναι τόσο καλή όσο η παλιά.

 

ΛΕΩΝ

Μια πλευρά της τάσης του Λέοντα να ηγείται, είναι και η ταχύτητά του στο να αποδεχτεί μια καινούργια κατάσταση στη ζωή του.

Θέλει να είναι και σε αυτό μπροστάρης και δεν επιτρέπει στον εαυτό του να μένει πίσω και να αναμασά την πικρία του για πράγματα που έληξαν. Ο δυναμισμός του τον σπρώχνει να αναζητήσει τις νέες διεξόδους και πάντα βρίσκει το κουράγιο και την αποφασιστικότητα να κάνει μια άλλη αρχή.

Παρόλο που δεν του αρέσει να… ξεβολεύεται, αν χρειαστεί να δείξει ευελιξία, δεν θα ολιγωρήσει. Και θα κατακτήσει ένα νέο «βασίλειο», ό,τι είδους και να είναι αυτό.

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Παρθένος δεν είναι από τα ζώδια που τους αρέσουν οι ριζικές και απροσδόκητες αλλαγές, όπως το οριστικό τέλος μιας κατάστασης.

Χρειάζεται τον χρόνο του για το χωνέψει, να αναλύσει τα αίτια και τα αποτελέσματα, να δεχτεί ότι δεν υπάρχει επιστροφή. Μη θέλοντας να βρεθεί σε κατάσταση θύματος, θα αναζητήσει και θα διερευνήσει τις νέες προοπτικές, που ανοίγονται από κάπου αλλού.

Και θα το πάρει απόφαση να κάνει τη νέα αρχή, εξασφαλίζοντας προηγουμένως τα βήματά του. Φτάνει να προλάβει ανοιχτή την καινούργια πόρτα και να μην μείνει κλεισμένος απ’ έξω, μέχρι να ξεμπερδέψει με τις αναλύσεις του.

 

ΖΥΓΟΣ

Ο Ζυγός είναι από τα ζώδια που θέλουν να έχουν παραπάνω από μία επιλογές. Μπορεί αυτό να του δημιουργεί διλήμματα, αλλά κατά βάθος έτσι του αρέσει.

Αν βρεθεί στριμωγμένος σε μια κατάσταση όπου ανοίγεται μόνο ένας δρόμος, και αυτός άγνωστος, αν δεν έχει τη δυνατότητα της υπαναχώρησης, αισθάνεται έντονη ανασφάλεια. Ακριβώς δηλαδή αυτό που συμβαίνει όταν κάτι στη ζωή του τελειώνει και μπροστά του διαγράφεται ένα απροσδιόριστο μέλλον.

Φυσικά και έχει την εξυπνάδα να διακρίνει ότι κάθε τέλος είναι και μια ευκαιρία, αλλά αυτή είναι η εγκεφαλική πλευρά. Συναισθηματικά, δυσκολεύεται να αποδεσμευτεί από το παλιό.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Καθώς είναι το ζώδιο της αναγέννησης, ο Σκορπιός δεν δυσκολεύεται να αποδεχτεί τη διαδοχή όλων των πραγμάτων. Άλλωστε, έχει αρκετή λογική ώστε να καταλάβει πως για να έρθει κάτι καινούργιο, πρέπει πρώτα να πεθάνει το παλιό.

Αν σε κάποια ζητήματα αισθανθεί να τον βαραίνει η αίσθηση της προσωπικής αποτυχίας, ίσως να δείξει μια προσκόλληση σε μια τελειωμένη κατάσταση. Θα προσπαθήσει να τη σώσει, παρά τις ενδείξεις ότι έχει λήξει.

Αλλά αυτό δεν θα διαρκέσει για πολύ. Ο έμφυτος δυναμισμός του θα τον σπρώξει να βγει από το τέλμα και να αναζητήσει έναν καινούργιο δρόμο.

 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Τοξότης βρίσκεται διαρκώς σε αναζήτηση καινούργιων καταστάσεων, οπότε δεν θα δυσκολευτεί καθόλου να εγκαταλείψει συναισθηματικά τις παλιές.
Η φθορά και η λήξη κάποιου πράγματος, του δίνει την ευκαιρία που περίμενε να κυνηγήσει κάτι νέο.

Ή τουλάχιστον να το υποδεχτεί με ανοιχτή την αγκαλιά. Για κάποιον που συνήθως θεωρεί τον κόσμο ένα μέρος γεμάτο ευκαιρίες, είναι πολύ εύκολο να εντοπίζει ακαριαία τις πόρτες που μόλις άνοιξαν και, ελεύθερος από βάρη του παρελθόντος, να τις δρασκελίζει με ενθουσιασμό και αισιοδοξία.

Και μπορεί να χαρακτηρίζεται «τυχερό» ζώδιο, αλλά ένα μέρος της τύχης του το φτιάχνει ο ίδιος, με αυτή τη στάση του.

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Για τον Αιγόκερω, το τέλος των καταστάσεων που θεωρούσε επιθυμητές ή ανεκτές, δεν είναι μια ευχάριστη στιγμή. Κυρίως επειδή προτιμά να χτίζει πάνω σε υπάρχουσες δομές, προσθέτοντας πράγματα, παρά πετώντας τα παλιά και αντικαθιστώντας τα.

Όταν μια πόρτα κλείνει πίσω του (ή ακόμα χειρότερα, μπροστά στα μούτρα του) το βλέπει σαν μια προσωπική αποτυχία. Δεν έχει τη φυσική αισιοδοξία να επαφίεται στην καλή του τύχη και προτιμά να… ανοιγοκλείνει ο ίδιος τις πόρτες στη ζωή του.

Έτσι, είναι πιθανόν να αργήσει να δει την καινούργια πόρτα που τον περιμένει, απασχολημένος στην προσπάθεια να κρατήσει ανοιχτή την παλιά.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Υδροχόος συνήθως έχει πίστη στις καλόβολες δυνάμεις του σύμπαντος, που δεν αφήνουν κανέναν να πάει χαμένος. Και σαν ζώδιο στραμμένο κυρίως στο μέλλον (άντε, και λίγο στο παρόν) προτιμά να κοιτά μπροστά του, παρά να μένει προσκολλημένος σε καταστάσεις που… έφαγαν τα ψωμιά τους.

Όταν λοιπόν ο δρόμος του εμποδίζεται, θα αναζητήσει αυτομάτως το επόμενο πέρασμα. Αν η άλλη πόρτα έχει ανοίξει από μόνη της, θα την περάσει με συνοπτικές διαδικασίες.

Αλλά και κλειστή να τη βρει, δεν θα διστάζει ακόμα και να την παραβιάσει, αν χρειαστεί. Ένα είναι βέβαιο, πως τον τρόπο θα τον βρει.

 

ΙΧΘΕΙΣ

Η άσπλαχνη μοίρα που θα κλείσει μια πόρτα για τον Ιχθύ έχει πολλά παράπονα να ακούσει.

Ακόμα κι αν όλα έχουν γίνει για το καλύτερο, ακόμα κι αν μια νέα, πολύ πιο ελπιδοφόρα προοπτική του ανοίγεται, εκείνος θα περιφέρει τη θλίψη του μέχρι να μπουχτίσει. Κι όταν θα έχει θρηνήσει αρκετά, ακόμα και για κάτι που δεν θα του λείψει, θα σκουπίσει τα μάτια του και θα κινηθεί με διακριτική αξιοπρέπεια προς την καινούργια κατάσταση.

Και, εντάξει, Θεέ του, ευχαριστεί για τη νέα προοπτική που του δίνεις, αλλά ήταν ανάγκη να τον πληγώσεις τόσο;

Πηγή: myastro.gr