Ένα ελληνικό brand που τιμά τον πολιτισμό, την κουλτούρα και την ιστορία της Ελλάδας μέσα από τα σχέδια και τις συλλογές του, η Zeus+Δione παρουσίασε και φέτος τα γούρια της για τη νέα χρονιά. Η μικρή θεότητα του γουριού είναι το ψηφιδωτό σύμβολο της εισόδου του σπιτιού των Δελφινιών στο ιερό νησί της Δήλου όπου οι πρόγονοι μας χρησιμοποιούσαν για πάνω από 1000 χρόνια εκφράζοντας τις ελπίδες για την προστασία και ευημερία ολόκληρου του πολιτισμού μας. Μέρος των εσόδων προσφέρεται στην υποστήριξη μη κερδοσκοπικών οργανισμών που πραγματοποιούν δράσεις για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Αυτή τη χρονιά όμως, η Zeus+Δione είχε στο πλευρό της σημαντικές και αυτοδημιούργητες γυναίκες, εκπροσώπους διαφορετικών δεκαετιών, οι οποίες αποτελούν και πηγή έμπνευσης για το brand.

  • 90’s Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ

Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και μία από τις εξέχουσες πνευματικές προσωπικότητες της χώρα μας. Συγκαταλέγεται στις σημαντικές πανεπιστημιακές προσωπικότητες διεθνώς με αξιέπαινη ακαδημαϊκή πορεία.

  • 80’s Πέγκυ Ζουμπουλάκη

Ιδιοκτήτρια της ιστορικής γκαλερί σύγχρονης τέχνης σε Ελλάδα και εξωτερικό με περισσότερα από 50 χρόνια παρουσίας στον αθηναϊκό πολιτιστικό χάρτη. Χρόνια τώρα  διηγείται το ταξίδι της Τέχνης μέσα από αντικείμενα γεμάτα ιστορίες και φέρνει τη σύγχρονη Τέχνη στα σπίτια της Ελλάδας και του κόσμου.

  • 70’s Αγγελική Γιαννακίδου

Ίδρυσε το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης το 2002 και τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν τον ευρύτερο πολιτισμό και την ιστορία της Θράκης. Είναι η βασική σχεδιάστρια και δημιουργός των προϊόντων του πωλητηρίου του μουσείου.

  • 60’s Μαρία Δαμανάκη

Η Μαρία Δαμανάκη είναι global director για τους Ωκεανούς στην “Τhe Nature Conservancy” με έδρα την Washington DC.

  • 50’s Μαρία Ναυπλιώτου

Διακεκριμένη ηθοποιός, έχει βραβευτεί για ερμηνείες της και υπήρξε η Πρωθιέρεια της τελετής Αφής της Ιερής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

  • 40’s Μαρία Κουσούνη

Χορεύτρια και καθηγήτρια της επαγγελματικής σχολή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Υπήρξε Σολίστ στο Μπαλέτο της Κρατικής Όπερας Αμβούργου και της Κρατικής Όπερας Βιέννης.

  • 30’s Λύδια Βουσβούνη

Σχεδιάστρια του brand Ζeus+Δione δημιουργεί για τη γυναίκα που μπορεί να διαχωρίσει την υψηλή ποιότητα, την αισθητική και την αυθεντικότητα.

  • 20’s Μαρία Σάκκαρη-Αθλήτρια

Κορυφαία αθλήτρια, θεωρείται η δεύτερη καλύτερη ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών διαγράφοντας μια σημαντική πορεία στον χώρο του αθλητισμού.