Τα πορτοκάλια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, βιταμίνη D και βιταμίνη Α. Ρίξτε μια ματιά στα οφέλη ομορφιάς από την κατανάλωση πορτοκαλιών.

Τα πορτοκάλια είναι μια εξαιρετική προσθήκη στη ρουτίνα ομορφιάς οποιουδήποτε, επειδή είναι άφθονα σε βιταμίνη C. Περιλαμβάνουν βήτα-καροτίνη, κάλιο, μαγνήσιο και είναι φορτωμένα με βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Επιπλέον, χρησιμεύει ως ενυδατικό και τονωτικό. Τα φυσικά έλαια των φρούτων συμβάλλουν στην απαλότητα και τη θρέψη της επιδερμίδας. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, καθυστερώντας τις ρυτίδες και την πρόωρη γήρανση. Η ακμή μειώνεται από τον ρόλο του κιτρικού οξέος στην απολέπιση του δέρματος. Η βιταμίνη C που περιέχει επιτρέπει στο σώμα να παράγει κολλαγόνο και ελαστίνη, διατηρώντας το νεανικό. Εδώ είναι τα κύρια οφέλη ομορφιάς από την κατανάλωση πορτοκαλιών:

Αποτρέπει τη φθορά του δέρματος

Τα αντιοξειδωτικά στα πορτοκάλια βοηθούν στην πρόληψη της βλάβης του δέρματος από τις ελεύθερες ρίζες. Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του πορτοκαλιού βοηθούν στην ενυδάτωση του ξηρού, θαμπού δέρματος. Η κατανάλωση πορτοκαλιού και οι μάσκες προσώπου με πορτοκάλι μπορούν να βοηθήσουν το δέρμα να φαίνεται φρέσκο ​​και νεανικό.

Υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C

Τα πορτοκάλια είναι γεμάτα με βιταμίνη C, η οποία είναι καλή για την υγεία και την εμφάνιση του δέρματος. Ένα πορτοκάλι προσφέρει το 116,2 τοις εκατό της ημερήσιας δόσης για βιταμίνη C. Η σωστή πρόσληψη βιταμίνης C μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου, καθώς βοηθά στη λήψη ελεύθερων ριζών που προκαλούν βλάβη στο DNA.

Προλαμβάνει τη γήρανση του δέρματος

Τα πορτοκάλια μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη της βλάβης του δέρματος που προκαλείται από την υπεριώδη ακτινοβολία. Μελέτες αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση  εσπεριδοειδών μειώνει το βάθος των ρυτίδων και επιβραδύνει την αποικοδόμηση του κολλαγόνου. Επίσης ενυδατώνει το δέρμα και επιταχύνει την παραγωγή ελαστίνης. Βελτιώνουν επίσης την υφή του δέρματος, κάνοντάς το να φαίνεται πιο καθαρό και λείο

Προλαμβάνει την ακμή

Τα πορτοκάλια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κιτρικό οξύ που βοηθά στη διαχείριση της ακμής. Το κιτρικό οξύ από τα πορτοκάλια μπορεί να αποξηράνει την ακμή και να διαχειριστεί τη λιπαρότητα. Τα καλύτερα αποτελέσματα θα προέλθουν από τη συνεχή χρήση.

Τα πορτοκάλια είναι υγιεινά και ασφαλή, αλλά μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις, οι άνθρωποι μπορεί να έχουν αλλεργίες μετά την κατανάλωσή τους. Για τα άτομα που υποφέρουν από καούρα, η κατανάλωση αυτού του φρούτου μπορεί να επιδεινώσει τα πράγματα λόγω της παρουσίας κιτρικού οξέος και ασκορβικού οξέος.

Όλοι οι υπόλοιποι μπορούμε άφοβα να τα βάλουμε στην καθημερινότητά μας!