Όσο προχωράμε προς το καλοκαίρι, το πρόβλημα των κηλίδων στην επιδερμίδα γίνεται όλο και πιο έντονο. Ο ήλιος σίγουρα δεν είναι φίλος του δέρματος, γι’ αυτό είναι απαραίτητο να παίρνουμε τα μέτρα μας, προκειμένου να καταπολεμήσουμε τα σημάδια και τις ατέλειες που παρουσιάζονται. Αν οι κηλίδες είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί κι εσένα, δες στη συνέχεια πως δημιουργούνται αλλά και τι μπορείς να κάνεις για την αντιμετώπισή τους.

Πόσα είδη κηλίδων υπάρχουν

-Οι κηλίδες από τον ήλιο και οι κηλίδες γήρανσης

Εμφανίζονται περισσότερο στις ασιατικές και καυκασιανές επιδερμίδες.
Πότε; Μετά από έκθεση στον ήλιο, κυρίως από 40 ετών και άνω.
Πού; Στο πρόσωπο, στο ντεκολτέ, στους ώμους, στα χέρια.

-Οι κηλίδες υπερμελάγχρωσης

Ποιοι; Όλοι οι τύποι επιδερμίδας, κυρίως οι πιο σκούροι φωτότυποι.
Πότε; Μετά από μία φάση φλεγμονής (ακμή, ουλή).
Πού; Γενικά στη ζώνη Τ όπου παρουσιάζεται η ακμή.

-Οι ορμονικές κηλίδες και το μέλασμα εγκυμοσύνης

Ποιοι; Τις συναντάμε περισσότερο στις γυναίκες και στους πιο σκούρους φωτότυπους.
Πότε; Μετά από μια ορμονική μεταβολή (εγκυμοσύνη, αγωγή, αντισυλληπτικά).
Πού; Στο πρόσωπο συμμετρικά: ζυγωματικά και μέτωπο.

Από όλα τα προβλήματα της επιδερμίδας οι κηλίδες αποτελούν το τρίτο σημαντικότερο θέμα που απασχολεί τις γυναίκες, μετά τη σύσφιξη και την ακμή. Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτό με φυσικό τρόπο, η Caudalie δημιούργησε το 2005 το Radiance Serum Complexion Correcting Vinoperfect. Αυτό το προϊόν, που είναι N°1 στα φαρμακεία της Γαλλίας, συνδυάζει την αποτελεσματικότητα με τη φυσικότητα και είναι η λύση για τις κηλίδες οποιασδήποτε προέλευσης, για όλους τους τύπους επιδερμίδας, ακόμη και για τις πιο ευαίσθητες.

Η αποτελεσματικότητα του Radiance Serum Complexion Correcting Vinoperfect είναι κλινικά αποδεδειγμένη σε όλους τους τύπους επιδερμίδας και σε όλους τους τύπους κηλίδων. Η σύνθεσή του δεν προκαλεί φωτοευαισθησία, ενδείκνυται για όλους τους τύπους επιδερμίδας, ακόμη και για τις πιο ευαίσθητες. Ενδείκνυται επίσης για την περίοδο της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.
Το κύριο συστατικό της σύνθεσης αυτού του best-seller προϊόντος είναι η Βινιφερίνη, ένα πατενταρισμένο από τα εργαστήρια της Caudalie δραστικό συστατικό. Αυτή η φυσική αντιοξειδωτική ουσία περιέχει πολυφαινόλες που βρίσκουμε στον χυμό του αμπελιού, ρυθμίζει τη διαδικασία του χρωματισμού και περιορίζει την υπερβολική παραγωγή μελανίνης.

Διαβάστε επίσης:

H Ηλιάνα Παπαγεωργίου με 90s look στους δρόμους της Αθήνας