Το καλοκαίρι ήρθε και ήδη είναι καιρός για να επισκεφτούμε την παραλία, για να απολαύσουμε το μπάνιο μας και τον ήλιο. Κάτι που πρέπει όμως πάντα να θυμόμαστε είναι οτι οι ακτίνες του ήλιου είναι πολύ βλαβερές και πρέπει να προστατεύουμε το δέρμα μας με αντηλιακό.

Αν βιαστήκατε να μαυρίσετε και καθίσατε λίγο παραπάνω στον ήλιο, χωρίς αντηλιακό, με αποτέλεσμα να καίτε σας έχω την λύση για να επουλώσετε το δέρμα σας. Αρχικά κάντε μπάνιο με κρύο νερό για να ανακουφίσετε την περιοχή που έχει καεί από τον πόνο. Πολύ σημαντική είναι η ενυδάτωση στην συγκεκριμένη περίπτωση είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά.

Γιαούρτι
Tο γιαούρτι θα σας ανακουφίσει όσο δεν φαντάζεστε. Απλώστε το απαλά στο δέρμα και κάντε απαλό μασάζ για να λειτουργήσει καλύτερα.

Κομπρέσα με γάλα
Για να ηρεμίσει και να ενυδατωθεί το δέρμα κάντε κομπρέσες με γάλα στην περιοχή. Οι πρωτεΐνες που περιέχει το γάλα καταπραΰνουν το δέρμα μας και το επαναφέρουν στην αρχική του κατάσταση.

Αλόη
Η αλόη μπορεί να κάνει θαύματα σε όλα τα εγκαύματα. Μόλις πέσει η θερμοκρασία του σώματος απλώστε μια ενυδατική κρέμα με αλόη η και φυσική αλόη. Αυτό θα βοηθήσει στο να αποφύγετε όσο γίνετε στο ξεφλούδισμα του δέρματος.

Ενυδατωθείτε εσωτερικά
Η εσωτερική ενυδάτωση είναι εξίσου σημαντική. Καταναλώστε πολύ νερό, φρούτα και λαχανικά για να επιταχύνετε την επούλωση.