Θέλεις να χάσεις την κοιλίτσα για να φοράς με άνεση τις ψηλόμεσες φούστες, να μην πιέζει το τζιν και να μην ρουφιέσαι κάθε φορά που το χέρι του πλησιάζει απειλητικά εκείνο το σημείο. Από την άλλη όμως, λες ότι δεν έχεις χρόνο να γυμναστείς. Προτού απελπιστείς όμως, σκέψου να ακολουθήσεις τις γρήγορες συμβουλές που σου προτείνουμε για να χάσεις επιτέλους την κοιλίτσα και να φορέσεις την ψιλόμεση που λέγαμε.

Κινήσου γρηγορότερα

Ισπανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν κάνεις κοιλιακούς πιο γρήγορα, ενεργοποιείς τους μύες περισσότερο από όσο όταν τους κάνεις σιγά σιγά. Βάλε τα δυνατά σου και κάνε όσες περισσότερες επαναλήψεις μπορείς για να δυναμώσεις τον πυρήνα σου.

Γυμνάσου και φάε μετά

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να φας λιγότερο σε ένα γεύμα, είναι να έχεις γυμναστεί πιο πριν. Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους. Πρώτον, πεινάς λιγότερο όταν ο μεταβολισμός σου είναι στο μέγιστο, όπως ακριβώς συμβαίνει μετά την προπόνηση. Δεύτερον, διψάς περισσότερο, οπότε πίνεις νερό που σημαίνει λιγότερος χώρος για φαγητό στην κοιλιά σου. Τρίτον, οι θερμίδες που καταναλώνεις, χρησιμοποιούνται ως ενέργεια και δεν αποθηκεύονται ως λίπος.

Ψήλωνε το σώμα σου

Δεν σου έλεγε τυχαία η μαμά σου να μην καμπουριάζεις. Όταν περπατάς, φρόντισε να μακραίνεις τον λαιμό από τους ώμους και να νιώθεις το σώμα σου να ψηλώνει. Μια πιο ψηλή στάση, δίνει την εντύπωση ότι είσαι πιο λεπτή και εκπαιδεύει τους κοιλιακούς να είναι πιο σφιχτοί.

Δώσε έμφαση και στην άλλη πλευρά

Οι κοιλιακοί είναι ένα περίεργο σύστημα μυών που συνδέονται με τον θώρακα, τα ισχία, ακόμα και την σπονδυλική στήλη. Για να τους ενεργοποιήσεις λοιπόν, δεν πρέπει να κάνεις μόνο ασκήσεις για την κοιλιά, αλλά και για το πίσω μέρος του σώματος και τους πλάγιους κοιλιακούς.

Η πρακτική βοηθά

Θα έχεις ακούσει για τη “μνήμη των μυών”, τον τρόπο που το σώμα σου έχει μάθει να κάνει μια δραστηριότητα και δεν ξεχνάει. Έχουν και οι κοιλιακοί σου μνήμη. Όταν λοιπόν τους κρατάς σφιγμένους κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα διατηρηθούν ακόμα κι όταν χαλαρώνεις.

Μην θυσιάζεις τον καλύτερο σύμμαχό σου

Όταν χάνεις βάρος κάνοντας δίαιτα, οι μύες είναι οι πρώτοι που φεύγουν. Μόλις σταματήσεις τη δίαιτα, αρχίζεις να παίρνεις πάλι κιλά, αλλά αυτή τη φορά είναι λίπος, αφού έχεις λιγότερους μύες που καίνε τις θερμίδες. Αυτό βέβαια δεν ισχύει όταν ακολουθείς μία σωστή και ισορροπημένη διατροφή.