Τώρα που οι πιο ζεστοί, ηλιόλουστοι μήνες της άνοιξης είναι εδώ, το αγαπημένο σου χειμωνιάτικο άρωμα μάλλον δεν είναι κατάλληλη επιλογή. Μην ανησυχείς! Υπάρχουν τρόποι για να βρεις ένα τέλειο, ελαφρύτερο ανοιξιάτικο άρωμα, ακολουθώντας έξι βασικές συμβουλές.

Πες αντίο στο χειμώνα

Ο χειμώνας είναι ιδανικός για τα βαρύτερα αρώματα. Η θερμοκρασία του σώματός μας πέφτει, παράγουμε λιγότερη λιπαρότητα, οπότε το σώμα μας πρέπει να εργαστεί σκληρότερα για να “φορέσει” ένα άρωμα. Τα ελαφρύτερα αρώματα μπορεί να φαίνονται πιο υποτονικά, όμως είναι κατάλληλα για την εποχή και θα σε καταπλήξουν αν τους δώσεις μια ευκαιρία.

Ανοιξιάτικη ανανέωση

Οι θερμοκρασίες του σώματος αυξάνονται αυτή την περίοδο. Ξαφνικά, τα χειμωνιάτικα αρώματα γίνονται ακόμα πιο δυνατά και εξατμίζονται πιο γρήγορα. Για αυτούς τους λόγους, είναι καλή ιδέα να υιοθετήσουμε ένα ελαφρύτερο άρωμα που να αφήνει αίσθηση φρεσκάδας.

Μάθε λίγα πράγματα για τις νότες

Κάθε άρωμα αποτελείται από τις εξής νότες: Το άρωμα που μυρίζεις πρώτο προέρχεται από τις νότες κορυφής. Μόλις αυτό ξεθυμάνει, μυρίζεις τις νότες της καρδιάς. Η βάση είναι αυτό που απομένει και παραμένει. Οι κλασικές ανοιξιάτικες νότες περιλαμβάνουν περγαμόντο, λεμόνι, μανταρίνι και ρομαντικές νότες λουλουδιών όπως ίριδα, γιασεμί και τριαντάφυλλο.

Ξύπνα τις αισθήσεις

Αυτή είναι η τέλεια στιγμή για να απολαύσουμε τις οσφρητικές μας παρορμήσεις, επιλέγοντας ένα αναζωογονητικό άρωμα. Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και το ίδιο και η διάθεσή μας. Επίλεξε, λοιπόν, ένα άρωμα που αντικατοπτρίζει τις λουλουδένιες, φρουτώδεις ιδιότητες της άνοιξης, καθώς και τη νέα ενέργεια και την κατάσταση του νου μας.

Σκέψου το περιβάλλον

Παρόλο που τα ανοιξιάτικα αρώματα τείνουν να είναι ελαφρύτερα, το περιβάλλον, η διατροφή, ακόμη και ο καιρός μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο «φοράμε» ένα άρωμα – πόσο ισχυρό είναι και πόσο διαρκεί. Είναι πάντα καλή ιδέα να πειραματίζεσαι για να μάθεις αν το νέο σου άρωμα ταιριάζει καλύτερα σε μια βραδινή έξοδο ή στο γραφείο.

Ένα μοναδικό άρωμα για την άνοιξη με την υπογραφή της Caudalie

Η CAUDALIE επιστρέφει με την νέα προσθήκη στη σειρά Fresh Fragrances, το μαγευτικό και αισθησιακό Eau de Parfum, Ange des Vignes. To φρουτώδες, χαρούμενο, ζωηρό και όχι τόσο συνηθισμένο άρωμά του, φέρνει αυθόρμητα ένα χαμόγελο σε όποιον το μυρίσει.‘Εχοντας στο νου της τις κόρες της, και μαζί μ’ αυτές τις φίλες τους, καθώς και ολόκληρη τη γενιά τους, η Mathilde Thomas φαντάστηκε
και στη συνέχεια προχώρησε στη σύνθεση του Ange des Vignes. ‘Ενα λεπτεπίλεπτο μείγμα chypre, ταυτόχρονα διαχρονικό και μοντέρνο, συνδυασμένο με φρεσκάδα, ευθυμία αλλά και βάθος, ρομαντισμό, ένα πραγματικό ποιητικό ταξίδι. Στην καρδιά των αμπελώνων η Isabelle, μια ασυνήθιστη ποικιλία σταφυλιών, διασκεδάζει τα παιδιά και μαγεύει την κουζίνα. Κάποια βότανα μυρίζουν σοκολάτα, κάποια άλλα
ιώδιο, ενώ η Isabelle έχει μια τόσο εκπληκτική και πολύ έντονη γεύση κόκκινου raspberry και άγριας φράουλας. Από εδώ ξεπήδησε η ιδέα του σταφυλιού με γεύση κόκκινου raspberry. ‘Όχι τόσο συνηθισμένο, φρουτώδες, χαρούμενο και ζωηρό, φέρνει αυθόρμητα ένα χαμόγελο σε
όποιον το μυρίσει.