Το τι σημαίνει ευτυχία διαφέρει για τον καθένα. Για μένα αν με ρωτάς (όχι;) σημαίνει να ξέρω ότι οι άνθρωποι που έχω δίπλα μου, με αγαπούν όσο κι εγώ. Είναι σπάνιο πράγμα να βρεις φίλους και φίλες που σε ξέρουν καλύτερα και απ’την παλάμη τους και που είναι ΕΚΕΙ κάθε φορά που τους χρειάζεσαι. Θες γιατί ο πρώην σου εμφανίστηκε απ’το πουθενά και σου ανέτρεψε όλο το είναι, θες γιατί ο σύντροφος σου τώρα τελευταία δεν στα λέει και πολύ καλά, θες γιατί η δουλειά δεν πηγαίνει όπως θα ήθελες, θες γιατί τσακώθηκες με το αφεντικό σου, θες..θες..θες. Είναι πολλοί παράγοντες που μπορούν να σε επηρεάσουν στην καθημερινότητα σου. Το θέμα είναι να ξέρεις ότι η μέρα σου μπορεί να γίνει όμορφη εξαιτίας άλλων.

Η ευτυχία βρίσκεται στα μικρά και τα απλά. Όσο κλισέ και να σου ακούγεται είναι η αλήθεια. Μπορεί να μην είναι απόλυτα στο χέρι σου για να την κατακτήσεις, αλλά μπορείς να συμβάλλεις σε αυτή.

Για παράδειγμα:

1. Οι τοξικοί άνθρωποι πρέπει να πάρουν πόδι με συνοπτικές διαδικασίες. Ακόμα κι αν γνωρίζεστε χρόνια. Όσο μεγαλώνεις, τα θέλω και οι ανάγκες σου αλλάζουν. Αν λοιπόν υπάρχουν εκείνοι που καταφέρνουν με απίστευτη ευκολία να σου χαλάνε την κάθε στιγμή, αν υπάρχουν εκείνοι που εξακολουθούν να σε ενοχλούν και να υποβαθμίζουν την κάθε σου κίνηση, τότε πάρε ένα λευκό μαντήλι και κούνησε το τους. Είναι ξεκάθαρα αυτά τα πράγματα και καλό είναι να γίνονται.

2. Αν δεν δραστηριοποιηθείς, τότε δεν πρόκειται να φτιάξεις την καθημερινότητά σου. Όσο παραμένεις στάσιμη/ος στα ίδια και τα ίδια, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα στην ψυχολογία σου και στην παραγωγικότητα σου. Θα νιώθεις συνεχώς εξάντληση, η γκρίνια σου θα αυξηθεί και όλα θα σου φταίνε. Όλα και όλοι βασικά. Κουνήσου και βρες ενδιαφέρονται που σε εκφράζουν και σου προσφέρουν ευχαρίστηση.

3. Προγραμμάτισε ένα ταξίδι βρε αδερφέ. Ναι ξέρω, πού χρήματα για τέτοιες πολυτέλειες. Θα σε αμφισβητήσω όμως, μιας και η οικονομία είναι μια χρυσή λέξη. Κατ’αρχήν με την οικονομία θα μάθεις να χειρίζεσαι σωστά τα χρήματα σου και συνεπώς να μην τα σπαταλάς σε βλακείες. Και στα λέω εγώ, που η σπατάλη βρίσκεται δίπλα στο όνομα μου. Αν καταφέρεις να κάνεις σωστή δουλειά, τότε το ταξίδι θα γίνει πιο γρήγορα απ’όσο φαντάζεσαι. Πρέπει να ανοίξεις τους ορίζοντες σου και να αποκτήσεις εμπειρίες.