Μετά την ηλικία των 40 οι ορμόνες αλλάζουν και ο μεταβολισμός πέφτει, κάτι που καθιστά δύσκολο να είναι το σώμα σε φορμα. Πολλές φορές αναρωτιόμαστε πως οι διάσημοι μετά τα 40 έχουν τόσο καλοδιατηρημένο σώμα. Κάποιοι μας έχουν αποκαλύψει την ρουτίνα γυμναστικής και διατροφής τους αλλα και κάποια tips που ακολουθούν για να έχουν ένα γυμνασμένο σώμα.

Eva Longoria


Η Eva Longoria λατρεύει την γυμναστική και γυμνάζεται καθημερινά. Είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή της ότι κάνει κάθε μέρα τραμπολίνο 30-45 λεπτά και μετά προπόνηση με βάρη.

 

Dwayne  Johnson

Ο The Rock συχνά μας δείχνει στα social media την ρουτίνα γυμναστικής του και το πόσο πολύ δουλεύει για να διατηρήσει το σώμα του. Κάνει split training, ένα πρόγραμμα προπόνησης με βάρη που χωρίζει τις προπονήσεις ανά περιοχές του σώματος. Τις Δευτέρες εστιάζει στην πλάτη και στον δικέφαλο, μεσοβδόμαδα, θα γυμνάσει τους ώμους του, τις Πέμπτες, θα επιστρέφει στην πλάτη και στους δικέφαλους μυς και οι Παρασκευές είναι ημέρες στήθους και τρικέφαλου. Τέλος τα Σάββατα είναι ημέρες ποδιών και τις Κυριακές είναι η ημέρα ξεκούρασης.

Jennifer Lopez


Η Jennifer Lopez είναι σχολαστική όσον αφορά τη φυσική της κατάσταση και την υγεία της. Δίνει προτεραιότητα στην υγεία της και αυτό σχετίζεται με όλες τις πτυχές, συμπεριλαμβανομένου του φαγητού, του ύπνου και της σωματικής άσκησης. Η γυμναστική την κάνει να νιώθει χαρούμενη κάνοντας χορό, ασκήσεις με βάρη, squats, lunges και pilates.

 

Halle Berry

Η Halle Berry λόγω του διαβήτη, προσέχει πολύ την υγεία της η οποία συνεπάγεται με την διατροφή και την γυμναστική. Κάνει διάφορες προπονήσεις από ασκήσεις ενδυνάμωσης, πολεμικές τέχνες μέχρι και γιόγκα.

Jennifer Aniston

Η ηθοποιός λέει πως η μητέρας της ήταν φανατική της υγιεινής διατροφής. Όταν έφυγε λοιπόν από το σπίτι ξεκίνησε να τρώει πολλά ανθυγιεινά φαγητά ως αντίδραση. Όμως συνειδητοποίησε τι έτρωγε και αποφάσισε να ακολουθήσει μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή. Επίσης η γυμναστική που ακολουθεί περιλαμβάνει συνήθως γιόγκα και ποδήλατο και όταν δεν έχει χρόνο θα κάνει οπωσδήποτε σχοινάκι έστω για 5 λεπτά.

Hugh Jackman

Ο ηθοποιός απολαμβάνει το γυμναστήριο και πηγαίνει κάθε πρωί για την σωματική του ευεξία και την ψυχική του υγεία. Επίσης του αρέσει η κωπηλασία αλλά την συνδυάζει με ασκήσεις για το στήθος και push-ups