Συνήθως, όταν σκεφτόμαστε πώς θα δείχνουμε νεότερες, το μυαλό μας πάει στο μακιγιάζ και τα τρικς με το make up που θα μας βοηθήσουν. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μυστικό …αντι-γήρανσης κρύβεται στα μαλλιά μας και στο χρώμα τους.

«Απλές προσαρμογές στο χρώμα των μαλλιών μας μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά» λέει ο colorist Erik Jordan στο Byrdie. Έτσι, εσύ μπορεί να ασχολείσαι με τις μάσκες αντι- γήρανσης και τα serums, και γενικά με ό,τι θα κάνει την επιδερμίδα σου να δείχνει πιο φρέσκια και νεανική, και να μην έχεις δώσει την απαραίτητη προσοχή στα μαλλιά σου: ένα σταχτύ ξανθό ή ένα πολύ σκούρο καστανόμπορεί να καταστρέφουν τη δουλειά που κάνεις με την επιδερμίδα σου!

Ωστόσο, οι experts έχουν εντοπίσει 4 αποχρώσεις στα μαλλιά που μπορούν να ξεγελάσουν τους άλλους σε σχέση με την ηλικία σου και να σε δείχνουν πολύ νεότερη. Ποια είναι αυτά:

Caramel Highlights (καραμελέ ανταύγειες): Είναι μια πολύ καλή λύση για καστανές, που δεν θέλουν να κάνουν μια υπερβολική αλλαγή στα μαλλιά τους. Όπως λέει ο colorist Peter Oon, «Οι καραμελέ ανταύγειες στα σκούρα μαλλιά απαλύνουν τα χαρακτηριστικά και δίνουν μια ζεστασιά στο πρόσωπο». Επιπλέον, δημιουργούν την αίσθηση του όγκου στα μαλλιά, και τα κάνουν να δείχνουν πιο πλούσια.

Strawberry blonde («φραουλί» ξανθό): Αν τα μαλλιά σου είναι αρκετά «ανοιχτά», προς το σταχτύ, τότε μια καλή λύση είναι το «φραουλί» ξανθό ή το χρυσό «πεπονί» (gold melon). Όπως λέει ο Oon, «το να προσθέσεις ζεστούς τόνους σ’ ένα πολύ ανοιχτό ξανθό είναι σαν να δίνεις ζωντάνια στο πρόσωπό σου».

Blonde Sombre (ξανθό σομπρέ): Σύμφωνα με τον celebrity colorist Matt Rez, το να προσθέτεις φωτεινότητα και να δημιουργείες αντιθέσεις στα μαλλιά είναι ένα βασικός τρόπος για να δείχνεις νεότερη. Σκοπός είναι να αποφύγεις τα μονότονα χρώματα και δώσεις έμφαση σε ό,τι φωτίζει το πρόσωπο. Διάλεξε μια σκούρα βάση, κοντά στο φυσικό σου, και κάνε ανοιχτές αντεύγειες.

sombre-1

 

Pink Champagne (σαμπανιζέ ροζ): Τα παστέλ χρώματα, που έχουν γίνει τόσο δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, αναδεικνύουν την παιχνιδιάρική, κοριτσίστικη πλευρά μιας γυναίκας και σύμφωνα με την colorist Estelle Baumhauer «τα επιλέγουν τόσο τα κορίτσια όσο και οι πιο ώριμες γυναίκες».

About The Author