Όλοι χρειαζόμαστε λίγη ανανέωση και ειδικά οι χώροι του σπιτιού μας στους οποίους περνάμε αρκετό από το χρόνο της ζωής μας. Ειδικά το τελευταίο διάστημα με την καραντίνα και τον περιορισμό κυκλοφορίας, νομίζω πώς όλοι έχουμε ανάγκη από μια μικρή ή μεγάλη αλλαγή. Επειδή όμως οι μεγάλες αλλαγές κοστίζουν και σε χρήμα και σε χρόνο (κάτι που δεν μπορούν όλοι να διαθέσουν) εμείς βρήκαμε πώς μπορείς να ανανεώσεις το χώρο σου σε 3 απλά και οικονομικά βήματα.

Χρώματα

Το βάψιμο των τοίχων έχει κόστος. Δεν είναι όμως ο μόνος τρόπος αν θες να αλλάξεις χρώμα στο χώρο σου. Τα αυτοκόλλητα τοίχου και οι ταπετσαρίες είναι ένας πολύ πιο απλός και οικονομικός τρόπος να μεταμορφώσεις ένα δωμάτιο. Υπάρχει τεράστια ποικιλία σε σχέδια και prints, ενώ μια βόλτα στο pinterest θα σε γεμίσει έμπνευση.

Ατμόσφαιρα

Πολλές φορές δεν το καταλαβαίνουμε αλλά η ατμόσφαιρα σε ένα δωμάτιο παίζει σημαντικό ρόλο στο πώς αισθανόμαστε. Μπορεί λοιπόν να μην χρειάζεται η αισθητική του χώρου αλλαγή αλλά ο αέρας του.  Δοκίμασε τα αρωματικά χώρου Fior di Salina της L’ Erbolario που σε ταξιδεύουν νοητά στον υδάτινο κόσμο των αλυκών Conti Vecchi της Σαρδηνίας. Η φρέσκια αύρα της Μεσογείου θα πλημμυρίσει το δωμάτιο χαρίζοντας αίσθηση ευεξίας.

Λεπτομέρειες

Μια πολύ γνωστή φράση λέει ότι «οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά» και δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε. Δύο καινούργια μαξιλάρια στον καναπέ, ένα κρεμαστό διακοσμητικό στον τοίχο, ένα coffee table βιβλίο στο τραπεζάκι του σαλονιού, μια νέα κουρτίνα μπορούν να αλλάξουν τελείως την αισθητική ενός δωματίου.

Τι περιμένεις λοιπόν; ξεκίνα τις αλλαγές!