Η εγκυμοσύνη είναι μία από τις πιο βαθιά συναισθηματικές εμπειρίες στη ζωή μιας γυναίκας. Η δημιουργία μιας νέας ζωής που μεγαλώνει μέσα σου δύσκολα μπορεί να συγκριθεί με οτιδήποτε άλλο και αυτό σε κάνει να παραβλέπεις πολλά από τα αρνητικά που μπορεί να συνοδεύουν ή να ακολουθούν μια εγκυμοσύνη. Όπως οι ραγάδες.

Ένας από τους κυριότερους λόγους εμφάνισης των ραγάδων είναι η απότομη διάταση της επιδερμίδας – κάτι που συμβαίνει αναπόφευκτα στην εγκυμοσύνη. Το αν θα εμφανιστούν τελικά, εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος, την ηλικία, τη διατροφή και, κυρίως, την πλούσια ενυδάτωση της επιδερμίδας. Επειδή προέκυψαν από μια εγκυμοσύνη βέβαια δεν σημαίνει ότι είσαι υποχρεωμένη να ζήσεις μαζί τους για πάντα. Δες πώς μπορείς να τις αντιμετωπίσεις.

Διατροφή και άσκηση

Τα οφέλη μιας σωστής διατροφής πλούσιας σε φρούτα και λαχανικά είναι πολλά και ορατά ακόμη και στο δέρμα σου. Καλό θα είναι να εντάξεις και την άσκηση στο καθημερινό σου πρόγραμμα με δραστηριότητες, όπως το ποδήλατο, το τρέξιμο ή η κολύμβηση.

Εσωτερική ενυδάτωση

Η ενυδάτωση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την υγεία της επιδερμίδας σου. Φρόντισε να καταναλώνεις άφθονο νερό τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όσο και γενικά.

Εξωτερική ενυδάτωση

Εξίσου σημαντικό να παρέχεις εξειδικευμένη φροντίδα στο δέρμα σου  και κυρίως στα πιο ευάλωτα σημεία της (κοιλιά, στήθος, γοφοί, γλουτοί). Σε αυτό θα σε βοηθήσει αρκετά το Bio-Oil. Πρόκειται για ένα ειδικό έλαιο πρόληψης και ανάπλασης για ραγάδες, ουλές και ανομοιόμορφο χρωματικό τόνο δέρματος, που περιέχει εκχυλίσματα φυτών και βιταμινών, καθώς και το επαναστατικό συστατικό PurCellin Oil™ . Το συνιστά ο Σύλλογος Μαιών-Μαιευτών Αθήνας στις μέλλουσες μαμάδες και μπορείς να το χρησιμοποιείς από τον 3ο μήνα της εγκυμοσύνης πρωί και βράδυ. Μάλιστα, η αποτελεσματικότητά του επιβεβαιώθηκε από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν υπό την επίβλεψη δερματολόγων και κατέγραψαν σημαντική βελτίωση των ραγάδων, μέσα σε 2 εβδομάδες, στο 95% των γυναικών που χρησιμοποίησαν το προϊόν.

Δες περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές για τις αλλαγές στο δέρμα αλλά και τις γενικότερες αλλαγές που αντιμετωπίζει μια μέλλουσα/νέα μητέρα εδώ.