Το λαμπερό και έντονο βλέμμα είναι το σήμα-κατατεθέν πολλών γυναικών, που φυσικά έχουν σύμμαχο τους το eyeliner για να πετύχουν κάθε φορά το τέλειο αποτέλεσμα. Το μυστικό όμως βρίσκεται στον τρόπο που θα φορέσεις το προϊόν σου με βάση το σχήμα των ματιών σου.

Πες μου, λοιπόν, το σχήμα σου να σου πω πως θα σχηματίσεις σωστά το eyeliner ή το μολύβι για τα μάτια.

Ασύμμετρο σχήμα ματιών

Αν το ένα μάτι σου είναι ελάχιστα πιο μικρό από το άλλο, χρησιμοποίησέ το eyeliner σου με τέτοιο τρόπο, ώστε να διορθώσεις την ατέλεια και να μοιάζουν ίσα και τα δύο. Δοκίμασε να σχεδιάσεις με το eyeliner σου μία γραμμή από την εσωτερική γωνία του ματιού προς την εξωτερική μεγαλώνοντας σταδιακά το πάχος της γραμμής στο μάτι που είναι ελάχιστο πιο μικρό.

Μικρά μάτια

Για να δείχνουν τα μάτια σου πιο μεγάλα και πλατιά, αρχικά εφάρμοσε μία σχετικά σκουρόχρωμη ουδέτερη σκιά στο καπάκι. Στη συνέχεια, στη γραμμή της κάθε βλεφαρίδας εφάρμοσε το eyeliner σου. “Σβήσε” τη γραμμή με το δάχτυλο ή με μία μπατονέτα και έπειτα χρησιμοποίησε μία πιο σκούρα καφέ σκιά στις εξωτερικές γωνίες των ματιών. Κάνε το ίδιο και στην κάτω γραμμή της βλεφαρίδας.

Πλατιά (μεγάλα) μάτια

Είναι η κατάλληλη βάση για να δημιουργήσεις ένα έντονο και δυνατό αποτέλεσμα. Μία λεπτή γραμμή που θα σχηματίζει ένα sexy cat eye look ταιριάζει πολύ στο συγκεκριμένο σχήμα ματιών. Σχημάτισε ένα V στην εσωτερική γωνία του κάθε ματιού. Στη συνέχεια, πέρασε μία γραμμή με υγρό eyeliner και “τράβηξέ” τη μέχρι την εξωτερική γωνία.

Μάτια που τα χωρίζει μικρή απόσταση

Το μυστικό στο συγκεκριμένο σχήμα είναι να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση των μεγαλύτερων ματιών. Αρχικά, χρησιμοποίησε λίγο concealer στις εσωτερικές γωνίες των ματιών για να φωτίσεις την περιοχή. Έπειτα, στο εξωτερικό ένα τρίτο του ματιού σχημάτισε ένα V χρησιμοποιώντας ένα μαύρο eyeliner ή μολύβι και “τράβηξέ” τη γραμμή σου για να έχει πιο ανοδικό σχήμα.

Αμυγδαλωτά μάτια

Για να τονίσεις το σχήμα των ματιών σου -που πολλές γυναίκες θεωρούν ιδανικό- μπορείς να εφαρμόσεις το eyeliner σου στην πάνω αλλά και στην κάτω γραμμή της κάθε βλεφαρίδας και στη συνέχεια, να τη “σβήσεις” με το πινέλο για να δημιουργήσεις ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα. Έπειτα, ενίσχυσέ τη με λίγη γκρι σκιά και με λίγο bronzer για να δείχνουν πιο φωτεινά τα μάτια σου.