Τα racoon eyes έχουν 3 σημασίες σαν φράση. Η πρώτη είναι τα ματάκια του γλυκού θηλαστικού, η δεύτερη οι μουτζούρες που αποκτάς κάτω από τα μάτια σου μετά τον ύπνο, όταν δεν έχεις αφαιρέσει τελείως το make up σου την προηγούμενη μέρα και η τρίτη είναι ένα από το πιο έντονα make up που υπάρχουν. Κατάλληλο για βράδυ κυρίως και για όταν θες όλη την προσοχή των γύρω στα μάτια σου (όπως είπαμε, κατά προτίμηση το βράδυ) τα racoon eyes είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον look, σήμα κατατεθέν της Taylor Momsen, το οποίο εύκολα και γρήγορα μπορεί να σε μεταμορφώσει σε εξωτική θεά της νύχτας.

racoon-eyes-2

Χρειάζεσαι ένα μαλακό μαύρο μολύβι ή/και μαύρη σκιά (μπορείς να επενδύσεις και σε αρκετά σκούρο γκρι ή καφέ για λίγο πιο χαμηλούς τόνους) και μπόλικη μάσκαρα για να αρχίσεις. Ξεκίνα με το μολύβι και κάνε το περίγραμμα του ματιού σου, μένοντας στη γραμμή του φυσικού ματιού. Ύστερα «γέμισε» το πάνω βλέφαρο με μολύβι ή σκιά και συνέχισε να ανεβαίνεις μέχρι να περάσεις το οστό. Όσο κάνεις αυτή τη διαδικασία προτείνω να σταματάς συχνά και να κοιτάς τον καθρέπτη σου, ώστε να μην καταλήξεις σα το Marilyn Manson (εκτός κι αν αυτός είναι ο σκοπός σου).

Τελείωσε το εκκεντρικό make up με ένα αρκετά πλούσιο wing το οποίο θα τονίσει τα μάτια σου με τον πιο γοητευτικό τρόπο (ή, αν θες μια πιο «αντάρτικη» εμφάνιση που θυμίζει πραγματικό racoon-με την καλή έννοια-κράτησε το σχέδιο πιο στρογγυλό).  Με τα ακροδάχτυλά σου ή ένα μαλακό βουρτσάκι μακιγιάζ «μουτζούρωσε» τις άκρες της σκιάς και του μολυβιού ελαφρά μέχρι τα μάτια σου να βγάζουν μια σχεδόν ανεπαίσθητα ατημέλητη γοητεία. Αν θες, μπορείς να προσθέσεις κάποιο διαφορετικό χρώμα (που σίγουρα θα θυμίζει Marilyn Manson) τοποθετώντας το ως περίγραμμα στο look. Δε μπορώ να προτείνω κάτι τέτοιο εύκολα, όμως, καθώς τα racoon eyes είναι εξαρχής over the top, οπότε κινδυνεύεις εύκολα να το παρακάνεις.

Τελείωσε το look με μπόλικη μαύρη μάσκαρα στα μάτια και είσαι έτοιμη. Διόρθωσε οποιαδήποτε μικρή ατέλεια στον καθρέπτη και απόλαυσε το θέαμα!

Μικρά μυστικά:

Αν θες να δοκιμάσεις το look αλλά φοβάσαι μη μοιάζεις με καρνάβαλο, απλά άπλωσε μαύρη, γκρι ή καφέ σκιά με τον παραπάνω τρόπο και μουτζούρωσε μέχρι να φτάσει στο κατάλληλο σημείο διαφάνειας!