Σίγουρα έχεις πολλούς γραμωμένους φίλους που ποστάρουν στα social media φωτογραφίες τους στο ελλειπτικό, πάνω σε ποδήλατο, στην τάξη του TRX ή σε μια πλαγιά για πεζοπορία. Μπορεί ακόμα να το κάνεις και εσύ! Δεν είμαστε εδώ όμως για να κρίνουμε, είμαστε εδώ για να σε ενημερώσουμε πως ίσως κάτι δεν πάει τόσο καλά με την πάρτη σου.

Μια νέα έρευνα, του πανεπιστημίου Brunel στο Λονδίνο, έδειξε πως οι άνθρωποι που τείνουν να διαφημίζουν τις επιδόσεις τους στη γυμναστική έχουν κάποιου είδους ψυχολογικής διαταραχής, ενώ είναι σίγουρα νάρκισσοι.
Σύμφωνα με την έρευνα οι ναρκισσιστικοί χαρακτήρες επιδίδονται στο να κοινοποιούν τα επιτεύγματα τους περιμένοντας και επιδιώκοντας επιβεβαίωση από φίλους, γνωστούς και θαυμαστές. Ενώ τα πολλά likes που συγκεντρώνουν δεν έχουν καμία σχέση με την αποδοχή του κοινού. Καθώς, όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, όσοι κάνουν Like σε τέτοιες φωτογραφίες δεν το κάνουν επειδή όντως τους άρεσε, αλλά περισσότερο επειδή νιώθουν την ανάγκη να δηλώσουν την στήριξη τους στην προσπάθεια αυτών των ανθρώπων.

Με άλλα λόγια κανείς δεν ενδιαφέρεται αν κάποιος τελειώνει ένα σετ κοιλιακών σε μισό λεπτό. Ενώ η εμπειρία μας έχει δείξει πως μια φωτογραφία με ένα ταψί γλακτομπούρεκο είναι πιο αποδεκτό post!