Σίγουρα μια ζυγαριά πρέπει να υπάρχει στο σπίτι και σίγουρα πρέπει να ελέγχεις συχνά πυκνά τις αυξομοιώσεις του βάρους σου. Αυτό όμως με τίποτα δεν πρέπει να γίνει σύστημα καθημερινό, και μάλιστα δεν είναι όλες οι ώρες κατάλληλες για να τσεκάρεις τα κιλά σου. Συγκεκριμένα, δεν πρέπει με τίποτα να ανεβαίνεις στην ζυγαριά, μετά από αυτές τις περιπτώσεις:

1. Μετά από σκληρή προπόνηση

Ένα λάθος που όλοι έχουμε κάνει. Όταν γυρνάμε σπίτι απ΄το γυμναστήριο, μπαίνουμε σε αυτό το τρυπάκι προκειμένου να δούμε πόσες θερμίδες διώξαμε. Ούτε καν προφανώς. Το αποτέλεσμα της γυμναστικής, μπορείς να το δεις δύο ημέρες μετά και όχι την ίδια ημέρα. Επομένως, το νούμερο που θα δεις δεν θα είναι πραγματικό και θα σε απογοητεύσει χωρίς λόγο.

2. Μία εβδομάδα πριν την περίοδο

Όταν βρίσκεσαι κοντά στις ημέρες της περιόδου, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Το βάρος σου για παράδειγμα δεν είναι το σωστό, μιας και το φούσκωμα και η κατακράτηση υγρών δεν είναι σύμμαχοι. Οπότε άστο για μετά την περίοδο σου.

3. Μετά από πτήση

Μία πολύωρη πτήση μπορεί να προκαλέσει μικρή αύξηση στο βάρος σου. Γι’αυτό καλύτερα να μην ζυγιστείς την ίδια μέρα.

4. Μετά από αλμυρά γεύματα

Η κατανάλωση τους μπορεί να προκαλέσει κατακράτηση υγρών, κάτι που σημαίνει ότι το νούμερο που θα δείξει η ζυγαριά θα είναι μεγαλύτερο από το πραγματικό.