Γιατί η φύση έχει τα καλά της, έχει και τα… κακά της!

Έτσι, σε μια έρευνα που δημοσίευσε το περιοδικό Naturally Nourished, οι τροφές που μπορούν να ανεβάσουν το άγχος δεν είναι μια, δεν είναι δυο αλλά πολύ περισσότερες. Ενδεικτικά διάβασε ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγεις για να έχεις το στρες σου σε… έλεγχο!

-Καφές

Το ήξερες σίγουρα, αλλά καλό είναι να στο υπενθυμίσουμε. Ο καφές και η καφεΐνη ειδικά έχουν την ιδιότητα να αφυπνίζουν τον οργανισμό. Σε τέτοιο σημείο που αυτόματα ανεβάζουν τον «εσωτερικό συναγερμό» του οργανισμού με αποτέλεσμα να ανεβαίνουν και τα επίπεδα του άγχους.

-Αναψυκτικά

Τι περιέχουν τα αναψυκτικά; Ζάχαρη. Τι κάνει η ζάχαρη στον οργανισμό; Τον γεμίζει ενέργεια. Και αυτά τα επίπεδα ζάχαρης στον οργανισμό, αυξάνουν την στρεσογόνο κατάσταση. Απλά πράγματα!

-Ζυμαρικά

Η αυξημένη συγκέντρωση υδατάνθρακα στα ζυμαρικά αυξάνει το επίπεδο του ζαχάρου στο αίμα. Ισχύει πάνω-κάτω ότι με την ζάχαρη και τα αναψυκτικά…

-Κέτσαπ

Αυτό είναι η αλήθεια πως δεν το περιμέναμε. Εκτός από το ότι ανεβάζει τα επίπεδα του ζαχάρου στο αίμα, αυξάνει και τις λιγούρες με αποτέλεσμα την αύξηση του βάρους. Γενικά να την αποφεύγετε…

-Αλκοόλ

Ένα ποτηράκι σε χαλαρώνει. Άντε δυο, βαριά-βαριά. Αν όμως προχωρήσεις σε αρκετή κατανάλωση, τότε αυτόματα θα συμβεί ότι και με τον καφέ.