Η μεξικάνικη κουζίνα σε καλεί να την ανακαλύψεις, και να την απογειώσεις με πια απλή και εύκολη συνταγή που θα κάνουν τους πάντες να γλύφουν τα δάχτυλα τους!

Vamos για ψητές γλυκοπατάτες σε μεξικάνικο στιλ;

 

ΥΛΙΚΑ

• 4 μικρές χρυσές γλυκοπατάτες
• 1 καλαμπόκι
• 400 γρ μαύρα φασόλια κονσέρβα, ξεπλυμένα, στραγγισμένα
• 300g βάζο Coles Tomato Salsa Mild
• 1 φλιτζάνι κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
• Φύλλα κόλιανδρου, για σερβίρισμα
• Ντιπ αβοκάντο, για σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες σε ένα ταψί. Ψήνουμε, γυρίζοντας περιστασιακά, για 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε μια ψησταριά σε υψηλή θερμοκρασία. Μαγειρεύουμε το καλαμπόκι στη σχάρα, γυρίζοντας, για 10 λεπτά ή μέχρι να απανθρακωθεί ελαφρά και να μαλακώσει. Ψήνουμε ελαφρά. Χρησιμοποιούμε ένα οδοντωτό μαχαίρι για να κόψουμε την πλευρά του καλαμποκιού για να απελευθερώσουμε τους πυρήνες.

Βήμα 3
Συνδυάζουμε τα μαύρα φασόλια και τη σάλτσα σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 5 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθεί.

Βήμα 4
Χρησιμοποιούμε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψουμε μια σχισμή κατά μήκος πάνω από κάθε γλυκοπατάτα (μην κόψετε μέχρι τέρμα). Πιέζουμε απαλά τη βάση κάθε πατάτας να ανοίξει ελαφρά. Χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι για να πολτοποιήσουμε ελαφρά τη σάρκα.

Βήμα 5
Ρίχνουμε με κουτάλι το μείγμα των φασολιών πάνω από κάθε γλυκοπατάτα. Από πάνω βάζουμε λάχανο και κόκκους καλαμποκιού. Πασπαλίζουμε με φύλλα κόλιανδρου. Σερβίρουμε με το ντιπ αβοκάντο .

Καλή Όρεξη!