Οι βλεφαρίδες προστατεύουν τα μάτια από την εισχώρηση διαφόρων μικρων σκουπιδιών στα μάτια άρα τα προστατεύουν από μολύνσεις. Λειτουργούν επίσης σαν αισθητήρες που προειδοποιούν τα μάτια για πιθανό κίνδυνο όταν τα “αντικείμενα” πλησιάζουν.

Οι αραιές ή λεπτές βλεφαρίδες πέφτουν σε μια κατάσταση που ονομάζεται υποτρίχωση των βλεφαρίδων. Τα άτομα με τριχόπτωση, που ονομάζεται αλωπεκία, βιώνουν μερικές φορές την αραίωση των βλεφαρίδων.

Εάν προσπαθείτε να αποκτήσετε μεγαλύτερες και πιο πυκνές βλεφαρίδες, υπάρχουν πολλές θεραπείες για το σπίτι που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Μερικές θεραπείες που μπορείς να δοκιμάσεις είναι οι παρακάτω. Φυσικά καλό είναι να συμβουλευτείς τον οφθαλμίατρό σου σε περιπτώσεις που έχεις κάποιες ευαισθησίες στα μάτια. 

Βαζελίνη

Τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα απλώστε μια μικρή ποσότητα βαζελίνης στις βλεφαρίδες πριν τον ύπνο και ξεπλύνετε το πρωί.

Πράσινο τσάι

Εφαρμόστε δροσερό, χωρίς ζάχαρη πράσινο τσάι στις βλεφαρίδες με ένα βαμβάκι καθημερινά.

Ελαιόλαδο με ή χωρίς λεμόνι

Απλώστε μια μικρή ποσότητα ελαιόλαδου με ή χωρίς φλούδα λεμονιού που έχει εγχυθεί στις βλεφαρίδες το βράδυ πριν τον ύπνο και ξεπλύνετε το πρωί.

Καστορέλαιο

Απλώστε μια μικρή ποσότητα καστορέλαιου στις βλεφαρίδες κάθε βράδυ πριν τον ύπνο και ξεπλύνετε το πρωί.

Αλόη βέρα

Απλώστε μια μικρή ποσότητα τζελ αλόης βέρα στις βλεφαρίδες πριν τον ύπνο και ξεπλύνετε το πρωί.

Μασάζ βλεφάρων

Κάντε απαλό μασάζ στα βλέφαρα κατά μήκος της γραμμής των βλεφαρίδων.

Να θυμάστε ότι δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα από αυτά. Πριν εφαρμόσεις κάποιο από τα παραπάνω πρώτα πλύνε καλά τα μάτια σου ώστε να απομακρύνεις σκόνη και βρωμιά για να μπορέσουν να αποροοφηθούν καλύτερα τα προιόντα από τις ρίζες των βλεφαρίδων σου και φυσικά πριν από όλα αυτά συμβουλεύσου τον γιατρό σου για να βεβαιωθείς ότι είναι κατάλληλα για σένα.