Γυρνάς στο σπίτι μετά από μια κουραστική ημέρα και το μόνο που θες είναι να ξαπλώσεις πλάι στον καλό σου και να κοιμηθείς. Και κάπου εδώ το σενάριο αρχίζει να γίνεται λίγο… θρίλερ!

Το ροχαλητό του αρχίζει να τρίζει τα πατώματα, εσύ δεν μπορείς να κοιμηθείς, εκείνος δεν σταματάει με τίποτα και κάπως έτσι πηγαίνεις την επόμενη ημέρα “κομμάτια” στη δουλειά και με μαύρους κύκλους στα μάτια.

Σε καταλαβαίνουμε, σε νιώθουμε, και για τον λόγο αυτό έχουμε 5 tips για σένα μπας και κλείσεις τα μάτια σου και κοιμηθείς…

1. Άλλαξε του τη θέση ύπνου του
Ξέχνα το μπρούμητα και το ανάποδα και πες του να κοιμηθεί στο πλάι. Η καλύτερη θέση για να αναπνέεις σωστά, είναι αυτή, οπότε θα σταματήσει λίγο το ροχαλητό.

2. Τέλος το αλκοόλ το βράδυ
Αυτό το απολαυστικό κρασάκι που πίνει το βράδυ στο γεύμα… κομμένο! Αν δεις διαφορά στην αναπνοή του, μπορεί να το μεταφέρει  λίγο πιο νωρίς το απόγευμα.

3. Μπάνιο πριν τον ύπνο
Το βραδινό, ζεστό μπάνιο είναι ο ιδανικός τρόπος για να χαλαρώσει όταν είναι κουρασμένος. Έτσι θα κοιμηθεί πολύ πιο χαλαρός και δεν θα ροχαλίζει.

4. Τίναξε τα μαξιλάρια του
Η σκόνη προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα και μπορεί να είναι ένας από τους βασικούς λόγους που ροχαλίζει. Τίναζε συχνά τα μαξιλάρια του και άλλαζε μαξιλαροθήκες.

5. Το διάφραγμα
Αν τα προβλήματα αναπνοής στον ύπνο του επιμένουν ακόμα και τις ημέρες που είναι ξεκούραστος, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί τον ωτορυνολαρυγγολόγο του για να τσεκάρεις το διάφραγμά του.