Κάθε χρόνο που περνά, η κλιματική κρίση έρχεται δριμύτερη στο επίκεντρο. Είναι προφανές ότι και οι ατομικές μας επιλογές έχουν σημασία. Υπό αυτό το πνεύμα, ένας τομέας που μπορείτε να κάνετε τη διαφορά έχει να κάνει με την καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σας καθώς η βιομηχανία ομορφιάς είναι μεταξύ των μεγαλύτερων ρυπαντών στον κόσμο.
Πιο συγκεκριμένα, τί αγοράζετε, πόσο συχνά το αγοράζετε και αν καταλήγει σε χωματερή στο τέλος της χρήσης.

Σύμφωνα με την Euromonitor International , 152,1 δισεκατομμύρια συσκευασίες ομορφιάς και προσωπικής φροντίδας πουλήθηκαν παγκοσμίως μόνο το 2018, μεγάλο μέρος των οποίων δεν θα ανακυκλωθεί ποτέ.

Και τι μπορείτε να κάνετε για το 2022;

Χρησιμοποιήστε Ό,τι Έχετε

Με απλά λόγια, το πρώτο βήμα για να κάνετε τη ρουτίνα ομορφιάς σας πιο φιλική προς το περιβάλλον είναι: Χρησιμοποιήστε οτιδήποτε έχετε πριν αγοράσετε ένα ανταλλακτικό ή ένα καινούργιο προϊόν. Εάν έχετε κάτι που δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, δώστε του μια δεύτερη ευκαιρία με άλλη χρήση. Για παράδειγμα, αν στο μακιγιάζ κάτι δεν είναι στα χρώματά σας ή δε σας ταιριάζει δώστε το σε μια φίλη σας.

Αγοράστε προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον

Κατά τη διαδικασία πλοήγησης στην αγορά ομορφιάς και προσωπικής περιποίησης, η συσκευασία πρέπει να είναι το πρώτο σας μέλημα. Αναζητήστε συσκευασίες που ανακυκλώνονται εύκολα, είναι επαναχρησιμοποιήσημες ή καλύτερα, προτιμήστε προϊόντα χωρίς συσκευασία. Επίσης, επενδύστε σε εναλλακτικά του πλαστικού όπως μπαμπού, χαρτί, γυαλί.

Less is more

Μειώστε την κατανάλωση όπου είναι δυνατόν
Μπορείτε να θέσετε στον εαυτό σας το ερώτημα: Πότε ήταν η τελευταία φορά που βάλατε ένα από τα δεκάδες προϊόντα μακιγιάζ που έχετε; Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να χρησιμοποιείτε ό,τι έχετε πριν αγοράσετε οτιδήποτε άλλο, φιλικό προς το περιβάλλον προϊόν ή όχι.

Ένας άλλος γόνιμος τρόπος για να καταναλώνετε συνειδητά είναι να επιλέξετε προϊόντα διπλής χρήσης. Αναζητήστε προϊόντα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για περισσότερους από έναν σκοπούς, όπως ένα ρουζ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα χείλη σας.