Ζούμε σε μια κοινωνία που είναι εμμονική με τις ηλικίες. Η καριέρα, οι σχέσεις, ακόμη και τα χόμπι στηρίζονται στο πόσο χρονών είναι κάποιος, ωστόσο με αυτά τα 4 tips θα ξεπεράσεις τις προκαταλήψεις και της φοβίες γιατί πέρα από όλα η ηλικία είναι απλά ένα… νούμερο!

-Ξεπέρνα τα ηλικιακά επιτεύγματα

Στην κοινωνία μας πρέπει να έχεις κάνει συγκεκριμένα πράγματα μέχρι, πχ τα 30. Αυτό είναι ίσως το χειρότερο πράγμα, όσον αφορά τα ηλικιακά στερεότυπα. Κανείς δεν έχει υπογράψει σύμβαση με τη ζωή πως θα τα φέρει όπως θέλει ο κόσμος. Επίσης, ο καθένας μας έχει διαφορετικούς στόχους και όνειρα. Άλλος θέλει στα 30 να έχει αγοράσει σπίτι, άλλο να έχει παντρευτεί και άλλος να δουλεύει 15 ώρες. Μην βάζεις τον εαυτό σου σε αυτό το κλισέ γιατί το άγχος και το στρες θα σε καταβάλουν και δεν θα ευθύνεσαι κιόλας. Πιθανότατα, έχεις καταφέρει ήδη αρκετά στη ζωή σου και θα πρέπει να δίνεις επαίνους στον εαυτό σου.

-Βρες φίλους άλλης ηλικίας

Στην εποχή της τεχνολογίας που ζούμε, μπορείς διαρκώς να αυξάνεις τον κοινωνικό σου κύκλο κάθε μέρα. Επίσης, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι ανθρώπων ηλικιακά στο γυμναστήριο ή στο γραφείο σου. Κάνοντας φίλους διαφορετικής ηλικίας ξεφεύγεις από τη ρουτίνα των συνομήλικων σου καθώς η κάθε γενιά έχει άλλα θέματα ενδιαφέροντος, έτσι και εσύ θα νιώθεις μέρος όλων αυτών, ξεχνώντας τα κλισέ. Είτε μεγαλύτεροι σε ηλικία, είτε μικρότεροι, οι φίλοι διαφορετικής ηλικίας θα σου προσφέρουν πολλά περισσότερα από όσα νομίζεις…

-Ο κανόνας του «10 πάνω, 10 κάτω»

Πόσες φορές δεν έχεις πει στον εαυτό σου «αν ήμουν 10 χρόνια νεότερη θα έκανα αυτό» ή το αντίθετο; Δεν χρειάζεται να μπαίνεις στην διαδικασία τέτοιας σκέψης. Απλά… κάντο! Είτε θες να ανοίξεις ένα μαγαζί, είτε να πας διακοπές κάπου, είτε το οτιδήποτε τόλμησε το. Δεν σε πήραν τα χρόνια, ούτε είσαι μικρή για να μην κάνεις κάτι!

-Κάνε κάτι έξω από τα στερεότυπα

Ξέχνα πόσο χρονών είναι το σώμα σου, αλλά να έχεις στο μυαλό σου πόσο χρονών αισθάνεσαι. Προσπάθησε να ξεφύγεις από τα στερεότυπα κάνοντας κάτι που κανείς συνομήλικος σου δεν θα τολμούσε, όπως το να πας σε ένα club ή να κάνεις τατουάζ. Ξέρεις πόσοι θα ήθελαν να κάνουν ότι τόλμησες εσύ αλλά είναι φυλακισμένοι στις προκαταλήψεις; Πάρα πολλοί, οπότε οι δράσεις σου έχουν διπλή σημασία…