Το μέλλον μας και το μέλλον της φύσης είναι δύο έννοιες απόλυτα συνυφασμένες μεταξύ τους. Γι’ αυτό το λόγο, πρέπει να φροντίζουμε τη φύση και να την εκτιμούμε πριν να είναι πολύ αργά. Εμείς σαν καταναλωτές μπορούμε να συμβάλουμε στην προστασία της, επιλέγοντας τα κατάλληλα προϊόντα. Έτσι κάνουμε ένα μικρό βήμα με μεγάλη όμως σημασία. Άλλωστε, βλέπουμε, ότι η βιομηχανία της μόδας πλέον στρέφεται σε φιλικότερα προς το περιβάλλον υλικά.

Η Fjällräven απομακρύνει το πλαστικό από τους ωκεανούς

Ακολουθώντας αυτή τη λογική, η Fjällräven, πρωτοπόρος σουηδική μάρκα ρούχων και εξοπλισμού για δραστηριότητες στη φύση, παρουσίασε τη νέα limited edition Kånken Art συλλογή backpacks. Κάθε ένα από τα backpacks της συλλογής “Kånken Art 2021”, είναι ξεχωριστό και έχει δημιουργηθεί κομμάτι κομμάτι, με στόχο την ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα της προστασίας των ωκεανών και την απομάκρυνση πλαστικού από αυτούς. Πρόκειται για μια ξεχωριστή δημιουργία της Σουηδής animator και illustrator, Linn Fritz.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι όλα τα προϊόντα της Kånken συνεισφέρουν στην πρωτοβουλία για την προστασία της Αρκτικής Αλεπούς, σκοπός στον οποίο διατίθεται το 1% κάθε αγοράς, ενώ κάθε κομμάτι της συλλογής που αγοράζεται μέσω του site της ή σε επιλεγμένα καταστήματα του εξωτερικού, η Kånken προσφέρει ως δώρο και μία τσάντα, ιδανική για τη συλλογή πλαστικού και άλλων απορριμμάτων από τη φύση.

Η συλλογή “Kånken Art” αποτελεί κάθε χρόνο μια ξεχωριστή δημιουργία, καθώς σχεδιάζεται κάθε φορά από έναν διαφορετικό Σουηδό καλλιτέχνη. Ο κάθε δημιουργός εμπνέεται μέσα από ένα
διαφορετικό concept και με τη δημιουργία του, αναδεικνύει τη μοναδική σύνδεση της μάρκας με τη φύση και το περιβάλλον. Η φετινή συλλογή περιλαμβάνει σχέδια σε δύο διαφορετικές χρωματικές παλέτες:

-Ocean Surface

-Ocean Deep

Στα υλικά κατασκευής της “Kånken Art 2021” περιλαμβάνεται το G-1000 HeavyDuty Eco της Fjällräven, το οποίο είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο πολυεστέρα και οργανικό βαμβάκι. Για να μάθετε περισσότερα για τη δημιουργία της “Kånken Art 2021” και τη δημιουργό Linn Fritz, δείτε το video που ακολουθεί:

Διαβάστε επίσης: Έρευνα: Πόσο επιδρά η φύση στην διάθεσή μας; Ποιος ο σεβασμός μας προς το περιβάλλον;