Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι δύσκολες και περίπλοκες, θέλουν δουλειά και υπομονή. Για να λέμε την αλήθεια, μια σχέση συνεχίζεται είτε επειδή υπάρχουν συναισθήματα είτε επειδή υπάρχει συνήθεια.

Και μην μπερδεύεσαι… Συνήθεια δεν σημαίνει απαραίτητα, είμαι πολλά χρόνια με κάποιον. Η συνήθεια μπορεί να «εμφανιστεί» και στους πρώτους μήνες της σχέσης που ίσως έχει αρχίσει να ξεθωριάζει ο πρώτος ενθουσιασμός.

Σε μια σχέση πρέπει να μένουμε επειδή υπάρχουν συναισθήματα, υπάρχει επικοινωνία και περνάμε καλά. Το να βολευόμαστε σε μια σχέση επειδή είμαστε πολλά χρόνια με κάποιον ή επειδή θεωρούμε ότι έχουμε μεγαλώσει για νέες περιπέτειες, είναι λάθος, γιατί κάνουμε κακό και στον εαυτό μας και στο σύντροφό μας. Αν, λοιπόν, νιώθεις να πνίγεσαι στην σχέση σου και ότι μένεις πίσω ψυχολογικά και συναισθηματικά, καλό θα είναι να πάρεις την απόφαση να αποχωρήσεις και να ξαναβρείς τον εαυτό σου.

Μετά από σχετική έρευνα, σου παρουσιάζουμε μερικά στοιχεία, που αν τα εντοπίζεις στη σχέση σου, σημαίνει πως αρχίζει να μετράει αντίστροφα…

Δεν ανυπομονείς να σου στείλει μήνυμα ή να σε πάρει τηλέφωνο. Κάποιες φορές μάλιστα, μπορεί να μην έχετε μιλήσει καθόλου μέσα στην ημέρα και να μην το έχεις συνειδητοποιήσει καν.

Όταν έχεις ελεύθερο χρόνο, δεν αποζητάς τη συντροφιά και τη παρέα του. Προτιμάς να κάνεις πράγματα με τους φίλους σου ή ακόμα και μόνη σου. Νιώθεις ότι περνάς καλύτερα με όλους τους υπόλοιπους γύρω σου εκτός από την σχέση σου.

Δεν τον ζηλεύεις καθόλου. Δεν μιλάμε για φουλ ζήλια άνευ λόγου και αιτίας αλλά εσύ έχεις περάσει στο άλλο άκρο. Μπορεί να σου πει ότι θα βγει με κάποιες φίλες του που εσύ δεν γνωρίζεις και να μην σε νοιάξει καν να αναρωτηθείς ποιες είναι.

Είναι αρκετά τα βράδια που σε παίρνει ο ύπνος και δεν λέτε καληνύχτα. Και το πρωί που θα ξυπνήσεις, το να τον καλημερίσεις, θα είναι το πέμπτο, έκτο, έβδομο… πράγμα που θα κάνεις αφού σηκωθείς από το κρεβάτι.

Δεν νιώθεις ερωτική έλξη πια. Όταν βρίσκεστε στο κρεβάτι προσπαθείς να αποφύγεις την επαφή.

Αν κάνετε καιρό να ιδωθείτε δεν σου λείπει και πιάνεις τον εαυτό σου να μην τον σκέφτεται καθόλου μέσα στην ημέρα.

Αντιλαμβάνεσαι πως όταν είστε μαζί είσαι λίγο ψυχρή και απότομη μαζί του και σε ενοχλεί ακόμα και που ανασαίνει δίπλα σου.

 


Όλα τα παραπάνω είναι δείγματα που σου χτυπάνε το καμπανάκι. Πρέπει να δώσεις μεγάλη βάση και είτε να προσπαθήσεις να διορθώσεις αυτές τις καταστάσεις ώστε να ομορφύνει ξανά η σχέση σας είτε καλύτερα και για τους δύο, να δώσεις ένα τέλος.