Παλιά νομίζαμε ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι το πιο αγχωτικό γεγονός που αναγκαστικά πρέπει να περάσουμε. Αμ, δε! Σαν το άγχος και την αγωνία των συνεντεύξεων δεν έχει. Κρύος ιδρώτας, τάσεις λιποθυμίας, κρίσεις πανικού είναι κάποια απ’τα συμπτώματα που εμφανίζονται εκείνη την στιγμή.

Όλα είναι εύκολα, αρκεί να πιστέψουμε στον εαυτό μας όμως. Και ειδικά αν προσέξουμε κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες κατά την διάρκεια. Μπορεί να μην έχεις την απόλυτη επιτυχία, αλλά σίγουρα θα δώσεις μια καλή εικόνα στο wanna be αφεντικό σου.

Να θυμάσαι πάντως, ότι όσα προσόντα και να έχεις, ακόμα κι αν είσαι αστέρι στο είδος, πάντα η εντύπωση που θα δώσεις είναι πιο σημαντική απ’όλα. Επομένως, πρέπει να δώσεις έμφαση στα παρακάτω:

#1. Πρόβες σπίτι

Μη το γελάς καθόλου. Στήσου μπροστά σε έναν καθρέφτη και συνομίλησε με τον εαυτό σου για να αποκτήσεις μια οικειότητα στα λόγια. Μπορείς επίσης να βάλεις τους γονείς σου να κάνουν το αφεντικό. Αυτή κι αν είναι προετοιμασία.

#2. Το ντύσιμο μετράει

Δεν είναι κάτι που δεν γνωρίζεις θέλω να πιστεύω. Η εξωτερική εμφάνιση παίζει σημαντικό ρόλο, όχι αν είσαι όμορφη ή όχι, αλλά να φαίνεσαι περιποιημένη. Να δώσεις την εντύπωση ότι έχεις ασχοληθεί με τις στυλιστικές σου επιλογές. Αν για παράδειγμα επιλέξεις ένα ντύσιμο πολύ αθλητικό ή casual, να ξέρεις ότι δεν θα βοηθήσει και τόσο. Τα παπούτσια επίσης, γυάλισε τα μία μέρα πριν.

#3. Πιστή στο ραντεβού

Εκείνη την ημέρα ξεκίνα και μία ώρα πριν απ’το σπίτι σου γιατί όταν δεν πρέπει να καθυστερήσεις κάπου, τότε μπορούν να συμβούν όλα. Την καλύτερη εντύπωση θα την κάνεις αν πας και 10 λεπτά νωρίτερα. Γι’αυτό φρόντισε τον χρόνο σου σα να είναι θησαυρός.

#4. Όχι υπερβολές στα λόγια

Όσο και να πρέπει να πλασάρεις τα καλύτερα στοιχεία του εαυτού σου -είναι πολλά το ξέρουμε-, πρέπει να έχεις όρια στα λόγια σου. Μην υπερβάλλεις και φυσικά να είσαι ο εαυτός σου.

#5. Προσοχή σε όσα σε ρωτάνε

Δεν ξέρω αν συμβαίνει και σε ‘σένα, αλλά εγώ όταν έχω άγχος κάνω ότι ακούω αλλά κυριολεκτικά δεν έχω συγκρατήσει ούτε μία λέξη. Μην κάνεις το ίδιο λάθος, λοιπόν. Με άνεση και ηρεμία, άκου προσεχτικά τι σε ρωτάνε και απάντησε μόνο όταν έχουν τελειώσει με την ερώτηση.

#6. Κάνε τις ερωτήσεις σου κι εσύ

Επειδή σίγουρα θες να μάθεις πολλά, μην διστάσεις να κάνεις τις ερωτήσεις σου. Γενικά είναι πολύ καλό να κάνεις έξυπνες ερωτήσεις και με ευγένεια. Μετράει πολύ.