Με την έλευση του χειμώνα, είναι ολοένα και πιο συχνό να έχουμε σκασμένα χείλη. Είναι ενοχλητικό, αντιαισθητικό και μπορούν να προκληθούν και επίπονες πληγές. Ένα απλό tip θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα αφυδατωμένα χείλη που έχουν την τάση να «σκάνε». Με αυτήν την θεραπεία για σκασμένα χείλη θα δείχνουν υγιή και ακαταμάχητα. Αν και χρησιμοποιούμε διάφορα lip balm για ενυδάτωση, δεν είναι αρκετό για να έχουμε απαλά χείλη. Οι μάσκες χειλιών και τα έλαια είναι σίγουρα βοηθητικά, το πιο σημαντικό βήμα ακούει όμως στο όνομα απολέπιση.

Όπως και στο σώμα, η απολέπιση απομακρύνει όλα τα νεκρά κύτταρα από τα χείλη και συμβάλλει στη δημιουργία νέων και υγιών. Αποτελεσματικά lip scrubs θα βρείτε πολλά στην αγορά, αν και μπορείτε να φτιάξετε και ένα στο σπίτι σας. Μπορείτε να φτιάξετε θεραπεία για σκασμένα χείλη με υλικά που ήδη έχετε στο ντουλάπι σας. Αυτό το  lip scrub είναι αποτελεσματικό αν γίνεται τουλάχιστον μια φορά τη βδομάδα. Αν τα σκασμένα χείλη επιμένουν, δοκιμάστε το συχνότερα.

καφές και ζάχαρη

Τι χρειάζεστε; 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και 1 κουταλάκι καφές – δεν έχει σημασία τι είδους. Το ελαιόλαδο και το μέλι θα βοηθήσουν στην θρέψη και την ενυδάτωση των χειλιών ενώ οι κόκκοι του καφέ είναι το μυστικό για την απολέπιση. Τα ανακατεύουμε ώσπου να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε ένα μικρό βαζάκι ώστε να το έχετε έτοιμο για χρήση κάθε φορά. Στη συνέχεια κάνουμε ήπιο μασάζ στην επιφάνεια των χειλιών για μερικά λεπτά. Στην ίδια συνταγή μπορείτε να αντικαταστήσετε τον καφέ με την ζάχαρη και θα έχετε άλλο ένα σπιτικό scrub. Τα δύο lip scrub θα είναι 100% φυσικά και αποτελεσματικά. Το καλύτερο; Η παρασκευή τους είναι πανεύκολη και πολύ οικονομική.

Έχετε τυχόν απορίες; Δείτε τα βήματα των 2 συνταγών αναλυτικά στο βίντεο της blogger Ariyanna Short.